Kalkan-16 Operasyonlarında: Göçmen kaçakçılar yakalandı, çok sayıda gözaltı

TAKİP ET

Muğla ve Bursa merkezli 6 ilde düzenlenen "Kalkan-16" operasyonlarında, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik etkili bir mücadele yürütüldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya üzerinden duyurdu.

Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda; Muğla merkezli İstanbul, İzmir, Mersin ve Gaziantep’te toplam 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 173 düzensiz göçmen yakalandı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde ise, 6 farklı adrese gerçekleştirilen operasyonlarda 4 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve haklarında adli işlemler başlatıldı. Operasyonlar sırasında çok miktarda Türk Lirası ve çok sayıda dijital materyale de el konuldu. Bu başarılı operasyonlarla göçmen kaçakçılığına karşı kararlı bir mücadele sergilenirken, kaçakçıların faaliyetlerinin önüne geçilmesi hedeflendi.

Kalkan-16 Operasyonu Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Muğla merkezli İstanbul İzmir Mersin ve Gaziantep 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 173 düzensiz göçmen yakalandı samsunhaber gündem haber