Kamu Görevlisi İddiasıyla Dolandırıcılık Yapmışlar

TAKİP ET

İstanbul merkezli düzenlenen "Sibergöz-31" operasyonlarında kamu görevlisi olarak tanıtılarak dolandırıcılık yapan 18 şüpheli yakalandı. Şebeke, vatandaşların hesaplarındaki paraları üçüncü şahıslar adına açılan hesaplara aktararak 4 milyon 600 bin TL haksız kazanç sağlamış.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sibergöz-31" operasyonları kapsamında 18 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Şüphelilerin, İstanbul merkezli olarak 5 ilde kamu görevlisi gibi tanıtılarak vatandaşları dolandırdığı belirtildi.

Operasyonlar, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da da operasyonlar düzenlendi.

Şüphelilerin, vatandaşları kamu görevlisi ya da banka çalışanı gibi tanıtarak aldatıcı yöntemlerle ikna ettikleri ve hesaplarındaki paraları üçüncü şahıslar adına açılan hesaplara aktardıkları tespit edildi. Toplamda 4 milyon 600 bin TL haksız kazanç elde ettikleri belirlenen şebeke üyelerine yönelik operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

sibergöz-31 operasyonu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama kamu görevlisi iddiasıyla dolandırıcılık asayiş samsun haber 5 ilde operasyon gündem haber