Kamu Sen Samsun Şube Başkanı Ahmet Keskin: "6 Yıllık İş 1-2 Ayda Nasıl Bitecek ?"

TAKİP ET

Kamu Sen Samsun Şube Başkanı Ahmet Keskin, EYT'lilerin işlemlerinin sürdüğü SGK'da çalışanların durumuna dikkati çekerek, "6 yıllık iş, 1-2 ayda nasıl bitecek ? "diye sordu. 

Kamu Sen Samsun Şube Başkanı Ahmet Keskin, 
Emeklilikte Yaşa Takılanları  ilgilendiren yasanın TBMM’den geçerek yasalaştığını hatırlattı. Keskin, "Bunun sonucunda fiilen 23 bin personel ile rutin iş yükü zaten kamu ortalamasının üzerinde olan SGK çalışanlarından 2 milyon 250 bin vatandaşımıza 1-2 ay içerisinde aylık bağlanması istenmektedir "dedi. 

YETKİLİ SENDİKAYA YÜKLENDİ 

Keskin, "Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400 bin olan SGK personelinden 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenilmektedir. Böyle bir iş yükünün, hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi,  beklenmesi dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya da Anayasamıza göre suçtur. Bugün SGK çalışanlarının özlük haklarının bu durumda olmasının sorumlusu 12 senedir Toplu Sözleşme masasında memurların ve SGK çalışanlarının haklarını aramayan yetkili etkisiz sendikadır. SGK çalışanlarını içinde bulundukları düşük ücret ve maaşlardan kurtaracak yer Toplu Sözleşme masasıdır "dedi. 

Zekeriya FIRAT 

Ahmet Keksin 

resimaltı: SGK önlerinde EYT'liler başvuru için uzun kuyruklar oluşturuyor.