Kaptan Aileyi Ayakta Tutar

TAKİP ET

Kırmızı-Beyazlıların teknik patronu Bayram Bektaş, takım kaptanlığı ile alakalı kendisine yöneltilen soruya, 'Kaptanlık çok önemli bir görevdir. Çünkü bütün aileyi ayakta tutar, çatlak ses olmaz' cevabını verdi

BASININ KARŞISINA ÇIKTI

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, Nuri Asan Tesisleri’nde dün yapılan idman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Takımın genel durumu ve diğer çalışmalar hakkında bilgiler veren Bayram Bektaş, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

HER OYUNCUYA İHTİYACIMIZ VAR

“Antrenmanlarımız dayanıklılık ve kuvvet çalışmaları ile devam ediyor. Biraz daha fazla gençlerimizi görme adına bu süreci geçiriyoruz. Hafta sonu Kayseri’ye hareket edip ilk kampımızsa başlayacağız. İnşallah bu süreci sakatlıksız bir şekilde geçeriz. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Gelen oyuncuların hepsi sağlık kontrolünden geçmiş durumda. Bu da bizi biraz rahatlattı. Novikovas da aramıza katıldı.”
 
OYUNCULARA SAMSUN’U ANLATMAK KOLAY

“Transfer süreci ile alakalı olarak görüşmelerin sürdüğünü söyleyebilirim. Almak istediğimiz oyunculara Samsun’u ve Samsunspor’u anlatmak kolay. Ancak özellikle iyi oyuncuları takımlarından almak zor. En kısa zamanda ihtiyaç olan forvet, orta saha ve sağbek bölgelerine takviye yapılacak.”     

TÜM GENÇLERİ KAMPA GÖTÜREMEYECEĞİZ

“Yücel hocam geldi, bilgi verdi. O benim büyüğüm, ağabeyim. Çünkü tüm gençleri tanımamız zor. Dolayısı ile bir burada hem ön hazırlık yapalım, hem de takımı bir an önce toplayalım dedik. Grubu toplarken gençlerimizi görmek istedik. Kampta 30-35 oyuncu ile çalışılmıyor. Buradaki tüm gençleri kampa götüremeyeceğiz. Ama hak edeni, gelişim gösterecek olan ya da o potansiyele sahip oyuncuları kampa götüreceğiz.”
 
GİRESUNSPOR İLE MAÇ OLABİLİR

“Kampa ilk gittiğimizde hangi takımlar var, hangileri yok bakacağız. Çünkü değişiklikler olabiliyor, Geleceğiz deyip, gelemeyen takımlar oluyor. Giresunspor Teknik Direktörü Hakan hocam beni aradı. Kendisi çok sevdiğim bir kardeşimdir. Çok da başarılı bir sezon geçirdi. Bir hazırlık maçı yapalım, belki de bir sezon açılışı gibi dedi. Ben de olabilir dedim. Ama bu en son maç olarak olur. Bunun dışında görüştüğümüz takımlar var ama şu anda net değil. Kafamızda 5-6 hazırlık maçı oynamak var.”

GELENLER ÇABUK ADAPTE OLUYOR

“Şu anda iyi bir oluşum var. Yemeklerde gençler ağabeyleriyle, ağabeyler gençlerle ilgileniyor. Yeni gelenler çok çabuk adapte oldu. Biz buraya hem iyi bir oyuncu, hem de karakter transfer ediyoruz. Burada bir aile ortamı olduğunu görüyorlar. Burada eskiden kalan yaşça büyük olan Hasan ve Osman gibi isimler yeni gelenleri çok çabuk kabul ediyor. Çok da güzel bir ortam oluşuyor.”

BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

“Birlikte savaşan, birlikte mücadele eden bir aile takımı oluşturmak istiyoruz. Çünkü şampiyonluk yolu bundan geçer. Kaybettiğinizde de çok çabuk ayağa kalkmayı beceren bir grup olmalıyız. Yavaş yavaş bunlar da olacak. İnşallah hepsini başarırız ve tam hazır olarak kamplardan dönmüş oluruz.”

KİM HAK EDİYORSA ONA VERİLECEK

“Kaptanlık konusunda bir çatışma olmaması lazım. Burada herkes herkesin kariyerini biliyor. Biz de ona göre davranıp kimseyi üzmeden, kırmadan, kim hak ediyorsa, hak edene birinci, İkinci, üçüncü kaptanlığı vermeye çalışacağız. Kaptanlık çok önemli bir görevdir. Çünkü bütün aileyi ayakta tutar, çatlak ses olmaz. Biz bu konuyu iyice düşünüp, konuşup pazubandını takacak kaptana da herkesin saygı duyacağı bir isim seçeceğiz.” 

Davut AKTAŞ