Kar Samsun'u etkisi altına aldı

TAKİP ET

Samsun'da kar etkisini gösterdi. Atakum ve İlkadım dışındaki ilçeler dışında kar yağışı etkili oldu, ulaşımda aksamalar yaşandı.

Samsun’un 19 Mayıs ilesinde yoğun kar yağışı Nebiyan Dağı’nı beyaza bürüdü. Karın zevkini yaşamak için yola çıkan vatandaşlar yolda zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, yolda kalan araçları iterek çıkartmaya çalışırken, bazı araçlar ise çıkamayınca geri dönmek mecburiyetinde kaldı. Zirveye çıkmayı başaran vatandaşlar ise kartopu oynayarak karın tadını çıkardı. 

HAVZA KIRSALINDA 
15 CM KAR KALINLIĞI 

Samsun'un Havza ilçesinde kar yağışı etkili oldu. Yer yer 2 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 15 santimetreye ulaştı. Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde kaldırımlarda kar temizleme çalışmasına başladı.

KAVAK BEMBEYAZ OLDU

Kavak ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası ilçe merkezi ve Samsun-Ankara karayolu beyaza büründü.  Dron ile görüntülen ilçede evlerin çatıları ve ağaçlar karla kaplandığı görüldü. Kavak Belediyesi ise ilçede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldı.  

AKDAĞ KAYAK MERKEZİ'NDE 
KAR 50 CM'İ GEÇTİ
 

Samsun'un Ladik ilçesinde etkili olan kar yağışıyla yerler beyaza büründü. İlçe merkezinde 30 santimetreyi bulan kar kalınlığı, Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde ise 50 santimetreyi geçti. Belediye ekipleri, ilçe merkezinde yolları ve kaldırımları temizlemek için çalışma yürütüyor.

SALIPAZARI'NDA KAR 
KALINLIĞI 40 CM 

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlçe genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı mahalle yollarında ulaşımda aksama yaşanıyor. Kar yağışı özellikle Kızılot, Esatçiftliği, Tahnal, Karayonca, Karadere, Güzelvatan, Kuşçuğaz ve Suluca mahallelerinde etkili olurken, kar kalınlığı bazı yerlerde 40 santimetreye ulaştı.

CANİK'TE 7/24 KAR MESAİSİ

Samsun’un Canik Belediyesi, ilçede kar yağışlarının başlamasıyla birlikte, vatandaşların yaşayabilecekleri olumsuzlukların önüne geçmek için tüm ekipleriyle karla mücadele çalışmalarını 7/24 sürdürüyor.  
  
İlçede başlayan kar yağışlarının ardından teyakkuza geçen Canik Belediyesi ekipleri, kar küreme ve yol tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçede devam eden karla mücadele çalışmalarını sahada yakından takip eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde, kar yağışlarından dolayı vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına ekiplerimizle 7/24 sahadayız” dedi.  


 
CANİK ARAMA 
KURTARMA GÖREVDE 

Canik Belediyesi Arama Kurtarma (CAK) ekipleri tarafından vatandaşlardan gelen ihbarlara anında müdahale edildiğini vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, “Kar yağışının etkili olduğu bölgeler, Canik Arama Kurtarma ekiplerimiz tarafından düzenli olarak kontrol ediliyor. Geçtiğimiz kış mevsimlerinde, kar yağışlarında olduğu gibi Canik Arama Kurtarma ekiplerimizle, sahada karşılaşılan ve belediyemiz çağrı merkezini arayarak bizlerden yardım talebinde bulunan tüm vatandaşlarımıza anında müdahale edeceğiz” ifadelerini kullandı.  Öte yandan Canik Belediyesi ekipleri, kar yağışının yaşandığı ilçede sokak hayvanlarının soğuk havalardan etkilenmemeleri ve yiyeceksiz kalmamaları için yardımlarına koşmaya devam ediyor. 

TEKKEKÖY'DE EKİPLER TEYAKKUZDA

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde kar yağışı yüksek kesimlerdeki kırsal mahalleleri beyaza bürüdü. Belediye ekipleri, teyakkuza geçti. 

İlçe merkezinde yağmur etkili olurken, yüksek kesimlerde yaşanan kar yağışı, Tekkeköy Belediyesi ekiplerini harekete geçirdi. Kar yağışlarından ötürü ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması ve olumsuz durumlara karşı tedbir alınması adına koordineli biçimde çalışmalara başlandı. 

EKİPLER ALARMDA 

Tekkeköy Belediyesi ekipleri iş makineleri ile kar küreme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için çabalıyoruz. Belediyemizin karla mücadele ekiplerini kar ve buzlanmaya karşı mücadele konusunda gece gündüz demeden seferber ederek üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.