Karadeniz'de mutlu bir Akdenizli; Samsunspor takım kaptanı Osman Çelik

TAKİP ET

Samsunspor'un tecrübeli futbolcusu Osman Çelik, 'Burada olmak benim için büyük mutluluk. Ben ve takım arkadaşlarım inşallah özverili mücadelemizle takımımızı Süper Lig'e çıkartıp camiamızın yıllar süren özlemine nokta koyacağız.

*** Bir Akdenizli olarak Karadeniz’de mutlu musun? Samsun şehrini nasıl buluyorsun?

Burada olmak benim için büyük mutluluk. Hem ben, hem de eşim Samsun’da olmaktan keyif alıyoruz. Bir Akdenizli olarak Karadeniz’de futbol kariyerimi sürdürmek çok güzel. İnsanları çok sıcak kanlı. Samsun ayrıca Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin yandığı şehir. Umarım burada uzun yıllar Samsunspor’a hizmet ederim.  

*** Samsunspor gibi köklü bir kulüpte takım kaptanı olmak nasıl bir duygu?

Samsunspor göğsündeki armada Atatürk’ü taşıyan Türkiye’deki tek takım. Ayrıca hem taraftarları, hem de mazisiyle tam bir futbol kenti. Böylesine önemli bir camianın kaptanlığını yapmak elbette ki benim için büyük bir gurur ve onur. 

*** Ligde 5 maçtır kaybetmeyen bir Samsunspor var. Bu durum futbolcular üzerinde pozitif bir etki yaratıyor mu?

Son oynadığımız 5 lig maçından 3 galibiyet 2 de beraberlik çıkardık. Bu durum elbette ki takım üzerinde kazanma alışkanlığı bakımından olumlu bir etki yaratıyor. Biz Samsunspor’uz ve her maça kazanmak içir çıkıyoruz. Futbol 3 ihtimalli bir oyun ama inşallah bu kaybetmeme serimiz sezon sonuna kadar devam eder. 

*** Samsunspor’un yıllar süren bir Süper Lig özlemi var. Bu sezon bu hasrete nokta koyabilecek miyiz?

Bu özlemi futbolcular olarak bizler de biliyoruz ve camiamızın beklentilerinin farkındayız. Başkanımız Yüksel Yıldırım, sezon başında çok iyi bir kadro oluşturuldu. Tek amacımız sezon sonunda mutlu sona ulaşmak. Ben ve takım arkadaşlarım inşallah özverili mücadelemizle takımımızı Süper Lig’e çıkartıp camiamızın yıllar süren özlemine nokta koyacağız.  

***  Hüseyin Eroğlu’nun gelişi ile takımın futbolu tamamen değişti. Bunu neye bağlıyorsun?

Hüseyin hocamız sadece iyi bir teknik adam değil, aynı zamanda da çok iyi bir insan. Biz futbolcularla ikili diyalogları üst seviyede. Ayrıca takımdaki genç kardeşlerimize de büyük önem veriyor. Onun gelişi ile birlikte altyapıdan bazı isimler kendini gösterme şansı yakaladı. Hocamızla çok iyi bir uyumumuz var. İnşallah bu uyum bizi başarışa taşıyacak.  

Özel Röportaj: Davut AKTAŞ