Karadeniz'de mutlu bir Egeli, Hüseyin Eroğlu

TAKİP ET

Kırmızı-Beyazlıların İzmirli teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, takımının 11 yıllık Süper Lig hasretine son vermenin haklı gururunu yaşıyor.

MÜTEVAZİ BİR KİŞİLİK

Samsunspor’a bu sezon adeta Hüseyin Eroğlu fırtınası yaşandı. Göreve geldiği günden bu yana mütevazi kişiliğiyle tüm dikkatleri üzerine çeken ve birleştirici tavırları ile öne çıkan Hüseyin Eroğlu, kısa sürede bu tutumunun meyvelerini aldı. Kendisi takımın başına ilk geldiğinde Başkan Yüksel Yıldırım’ın bile kafasında soru işaretleri vardı. 

TAKIMI 9. SIRADA ALDI

Bayram Bektaş’tan 7. haftada takımı devraldığında Samsunspor puan tablosunda 9. sırada bulunuyordu. Eroğlu’nun ilk icraatı takım içerisinde huzursuzluk çıkartan Novikovas ve Boldrin’i kadro dışı bırakmak oldu. Deneyimli çalıştırıcının bu hamlesi,  adeta uyuyan devi uyandırdı ve takımda gözle görülür bir değişiklik meydana geldi.

BİTİME 6 HAFTA KALA İŞ BİTTİ

Her geçen hafta performansını arttıran Kırmızı-Beyazlılar, 20 maçlık inanılmaz bir yenilmezlik serisi yakaladı. Bir dönem liderin 10 puan gerisinde olan Yılport Samsunspor, bitime 6 hafta kala topladığı 66 puanla en yakın rakibine 9 puan fark attı ve Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. Böylece 11 yıllık Süper Lig hasreti de son bulmuş oldu.

TARAFTAR İNANDI DESTEK VERDİ

Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, sadece takımdaki oyuncular ile değil, hem yönetim, hem de taraftarlar ile önemli bir iletişim kurdu. Taraftarlar kendisine çok inandı, güvendi ve destek verdi. O da öğrencileri ile birlikte bu desteğe sahadaki başarılı sonuçlarla karşılık verdi. Hal böyle olunca başarı da kaçınılmaz oldu. 

İÇ SAHADA YENİLMEDİ

Eroğlu’nun taraftarlarla arasındaki diyalog belki de bu zamana kadar hiçbir teknik adama nasip olmadı. Öyle ki; başarılı çalıştırıcının özellikle iç sahadaki maçlarda giydiği kırmızı kazak taraftarlarca ‘uğurlu’ ilan edildi. Taraftarlar bunda da haksız değildi. Hüseyin Eroğlu, meşhur kırmızı kazağı ile iç sahada tek bir maç bile kaybetmedi. 
 
İLETİŞİMDE ÇAĞ ATLATTI

Hüseyin Eroğlu’nu adeta bağrına basan Yılport Samsunsporlu taraftarlar, her maç sonunda deneyimli çalıştırıcıyı tribünlere çağırarak kendisine olan inançlarını dile getirdi. Deneyimli hoca iletişim konusunda adeta Kırmızı-Beyazlılara çağ atlattı. Hüseyin Eroğlu’nun takımı takip eden gazetecilerle olan ilişkileri de çok önemliydi. 

HASRETE SON VERDİ

Altınordu döneminde yakaladığı başarının Samsunspor’da da devam etmesi, Hüseyin Eroğlu’nun kalitesini ortaya koydu. Kırmızı-Beyazlıların 11 yıllık Süper Lig hasretine son veren hoca olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Eroğlu, taraftarların da sevgilisi haline gelmeyi başardı. Bu durum başarıdaki en önemli etkenlerdendi. 

Yorum Haber: Davut AKTAŞ