Karadenizde korkutan patlamalar!

TAKİP ET

Karadeniz kıyılarında duyulan gizemli patlama sesleri vatandaşları tedirgin etti! Bartın, Kastamonu, Zonguldak ve Sakarya'da yaşanan ve sosyal medyada da geniş yankı bulan olay, sahil güvenlik ekiplerini harekete geçirdi.

Karadeniz Bölgesi'ndeki kıyı şehirleri, akşam saatlerinde yaşanan ve 4-5 kez tekrarlanan gizemli patlama sesleriyle tedirginlik yaşadı. Bartın, Kastamonu, Zonguldak ve Sakarya gibi şehirlerde duyulan patlamalar, vatandaşları ve sahil güvenlik ekiplerini harekete geçirdi. Patlama seslerinin kaynağına dair kesin bir bilgi olmamakla birlikte, sonik patlama ya da deniz altı ve yer altında meydana gelen gaz birikimlerinin patlaması gibi ihtimaller üzerinde duruluyor.

Sesler, özellikle akşam 21.30 ile 23.00 saatleri arasında kaydedildi ve bu durum, vatandaşlar arasında başta deprem olasılığı olmak üzere çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Amasra'da sahil güvenlik botları, uluslararası sularda devriye gezerek sesin kaynağını araştırdı, ancak herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Sesin duyulduğu diğer bölgeler arasında Samsun'un Terme ilçesi de bulunuyor.

Sosyal medya, yaşanan bu esrarengiz olayın ardından vatandaşların sesin kaynağını anlamaya çalıştığı, çeşitli teoriler ürettiği bir platforma dönüştü. Ancak henüz net bir açıklama yapılamadı.

samsun karadeniz patlama