Karlı Dağların Erleri Zorlu Görevlere Hazırlanıyor

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı karlı dağların erleri olarak bilinen komando birlikleri, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kışın ağır şartlarında arama kurtarma ve operasyon gibi zorlu görevlere tatbikatlarla hazırlanıyor.

Yılın altı ayı karla kaplı Sarıkamış ilçesinde, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na bağlı Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen komando birlikleri eğitim alıyor.

Komandolar, karla kaplı sarıçam ormanlarında gerçekleştirdikleri tatbikatlarla arama kurtarma faaliyetleri ve operasyon gibi zorlu görevlere hazırlanıyorlar.

Hedik adı verilen kar ayakkabılarıyla hareket eden kadın askerler de tatbikatlara katılıyorlar.

Karda inşa ettikleri iglo, kar çukuru, kar evi, kar mağarası gibi mevzilerde dondurucu soğukta gece geçiren komandolar, barınma, yeme-içme ve teçhizat bakımlarını gerçekleştiriyorlar.

Zaman zaman kayak takımlarıyla karlı arazileri aşan komandolar, operasyon faaliyetlerinin yanında çığda hayat kurtarmayı da öğreniyorlar.

Arama ve kurtarma köpeği "Helme" ile gerçekleştirilen çığ tatbikatlarında, kar altında kalan kişilerin tespiti ve kurtarılması senaryoları uygulanıyor.

Kayıp kişilere hızlıca ulaşan komandolar, yaralıları kar motoruyla kara yolunda hazır bekleyen ambulansa ulaştırıyorlar.

Kayakla araziye inerek hedefleri tam isabetle vuran komandolar, dostlarına güven verirken düşmanlarına korku salıyorlar.

Türk Silahlı Kuvvetleri Sarıkamış ilçesi Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı kar karlı hava zorlu şartlarda eğitim asker eğitim karlı dağlar samsun samsunhaber gündem haber