Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen:'Ete 2 liralık zam normal'

TAKİP ET

Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, dana ve kuzu karkas alım fiyatlarında kg başına yapılan 2 liralık artışın önem taşımadığını belirterek, " Et fiyatlarının fiyatı gayet doğal" dedi

Dana ve kuzu karkas alım fiyatlarında kilogram başına 2 liralık artış yapıldı. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, dana karkasın kilogramını 96 liradan, kuzu karkasın kilogramını ise 92 liradan satabileceklerine değindi.

Ömür Şen, "Yem, saman ve mazot gibi giderler üzerinden indirim yapılmasını arzu ediyoruz" dedi. Kasaplar Odası Başkanı Şen, "Bu ekonomik şartlarda et alamayan vatandaşımız olabilir. Piyasada bir kilo zeytin 100 TL'den satılıyor. Süt, peynir ve benzeri ürünlerin fiyatları malum. Et fiyatlarının bugünkü durumu veya fiyatı gayet doğal" diye konuştu.

'98 LİRA'YA KIYMA OLMAZ
Ömür Şen, şöyle konuştu; "Mevcut şartlarda etin fiyatı maliyetleri kurtarmıyor. 11 yıldır hayvan mezbahamız yok. Hayvan borsamız yok. Etimizi Samsun dışında kestirip, getiriyoruz. Bu da maliyetlerimizi artırıyor. Esnafımızın yüzde 80'i bu şekilde çalışıyor. Bu şartlarda karkas eti 105 liradan kesip, 140 liradan aşağıya kıyma satamazken, 98 liraya kıyma sattığını veya aldığını iddia edenler bir kez daha düşünmelidir."

Kaynak: SamsunSonHaber