KATİD Başkanı Murat Toktaş: 'Okçuluk takvimini Samsun'a geri getireceğiz'

TAKİP ET

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Samsun faaliyet takvimini yaşanan iletişim sorunu nedeniyle Antalya'ya almasının yankıları sürerken, KATİD Başkanı Murat Toktaş, "Takvimi Samsun'a yeniden getirmek için mücadele veriyoruz "dedi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun bu yıl içinde Samsun'da yapmayı planladığı takvimi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaşadığı iletişim sorunu nedeniyle Antalya'ya kaydırmasına tepkiler sürüyor. Türkiye Otelciler Federasyonu Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, takvimin Samsun'dan gitmesinin büyük ekonomik kayıp olduğuna vurgu yaptı.  

'BÜYÜK MADDİ KAYIP'

Samsundaki otelcilerin Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Samsun organizasyonlarını  iptalinden dolayı endişeli olduğuna vurgu yapan Toktaş, "Samsun'da her yıl  4-5 tane büyük ulusal ve uluslararası turnuvalar ve birçok küçük organizasyonlar yapan Okçuluk Federasyonu'nun, 2023 yılı için Samsun takvimini Antalya’ya kaydırması Samsun için büyük maddi kayıp oldu "dedi. 

'GİRİŞİMLER SÜRÜYOR'

Takvimin Samsun'a getirilmesi ile ilgili mücadele verdiklerini hatırlaran Toktaş, ”Olimpiyat yapmış bir şehir olarak elimizde var olan üst düzey tesislerimizi olması gereken şekilde dolduramıyoruz. Birde bunun üzerine Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Samsun'dan takvimi çekmesi bizleri çok üzdü. Samsun okçuluk alanında isim yapmaya başlayan birçok sporcu yetiştiren bir şehirken, bu durumun yaşanması son derece üzücü ve şehrimiz içinde büyük bir kayıp. Her sene ulusal ve uluslararası müsabakalarda sürekli şehrimizi kullanan tek federasyon, Okçuluk Federasyonu'dur. Uzun süre çok emek vererek iletişimde kalarak Federasyonu Samsun'a çekebilmiştik. Neden böyle karar alındı bilmiyoruz? Ama otelciler olarak bu konuyu çözmek için gereken girişimleri yapacağız. Tekrardan mili takım kamplarına ve organizasyonlara ev sahipliği yapacağımıza inanıyoruz. Federasyon başkanımızla ve ilgili kurumlarla görüşüp sorun varsa sorunu çözmek istiyoruz "ifadelerini kullandı.  Zekeriya FIRAT