Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu: Kavak'ta istihdam sorunu yok!

TAKİP ET

Samsun'da Kavak OSB'de fabrikalar istihdam edecek nitelikli eleman bulmakta zorlanırken, belediye anonsla işçi arıyor. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, gurbetteki hemşehrilerine seslendi; "Kavak'a geri gelsinler. İş konusunda sıkıntı yok."

Samsun'un Kavak ilçesinde gelişen Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte fabrikalar nitelikli eleman arıyor. Kavak Belediyesi ise ilçede yaptığı anonsla özellikle gençleri istihdam etmeye çalışıyor.

"Türkiye'de işsizlik sorununu çözen ilçe" olma özelliğiyle dikkat çeken Kavak'ta; "İlçemizde faaliyet gösteren çeşitli iş kollarında çalıştırılmak üzere elemana ihtiyaç vardır" anonsları karşılık bulmuyor. Fabrikaların eleman bulamayınca başka ilçelerden Kavak'a eleman taşımak zorunda kalıyor.

Kavak Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İbrahim Sarıcaoğlu, "OSB'de bulunan fabrikalardan çok ciddi eleman talebi var. Anons ediyoruz fakat eleman bulamıyoruz" dedi.

KAVAK NÜFUSU ARTIYOR

Bursa, Gebze, İstanbul, Tekirdağ gibi Türkiye'nin büyükşehirlerinde yaşayan Kavaklılara seslenen Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, "OSB büyüyor. Dolayısıyla nitelikli eleman ihtiyacı var. Türkiye'de ve Samsun'da, çevre ilçelerde 'işsizlik sorununu çözen ilçe' olarak duyulmaya başladık. Anonsla işçi arandığı doğrudur. Gurbetçiler geri dönmeye başladı, nüfusumuz ciddi şekilde arttı" diye konuştu.

TÜİK verilerine göre 2020 yılında 21 bin 154 olan ilçe nüfusu, 2023 yılında 26 bin 346'ya yükseldi. Başkan İbrahim Sarıcoğlu, "Geçmiş yıllarda sürekli göç veren ilçeyken şimdi tersine göçü yaşayan ilçe haline geldik. Sevindirici ancak yeterli değil. Farklı iş kollarında yatırım alan Kavak'ta artan istihdam imkanlarına göre nitelikli eleman da bulmak zorundayız. Dün atölyeden bozma bir iki fabrikaya sahipken bugün ihracatları ile ulusal ekonomimize ciddi katkı yapan fabrikalara ulaştık. Kamu yatırımlarında büyük mesafeler aldık" sözlerini kaydetti.

GURBETTEN DÖNÜN ÇAĞRISI

Kavak Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İbrahim Sarıcaoğlu, "Tüm imkanlarımızı en iyi şekilde kullanarak, ilçemizi Samsun'un sanayi üssü haline getireceğiz. Bunda kararlıyız. Sürekli artan nüfusumuz buna en güzel örnektir. Kavak artık göç veren değil, tersine göçü yaşayan bir ilçedir. Tüm girişimcilerimizi coğrafi konumu, teşvik imkanları liman ve havaalanına yakınlığı, çalışkan insan gücü ile büyük fırsatlar sunan ilçemize yatırıma davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"Gurbetteki Kavaklılara da memleketinize dönün, iş sahaları var" çağrısında bulunan İbrahim Sarıcaoğlu, "Kavak'a geri gelsinler. İş konusunda sıkıntı yok. Fabrikalar ilçemizde çalıştıracak eleman bulamayınca diğer ilçelerden servisle eleman taşınıyor. Büyümemizi sürdürerek yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.