Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu: Samsun'un en hızlı gelişen ilçesi Kavak

TAKİP ET

Kavak Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İbrahim Sarıcaoğlu, "Kavak artık Samsun'un en hızlı sanayileşen ve gelişen ilçesi haline geldi. İlçemizin yakaladığı hızı kesmeden gelişmesi ve büyümesi için 31 Mart'ta rekor oyla yeniden 'AK Belediyecilik' diyeceğiz" dedi.

Samsun'un Kavak ilçesinde son 10 yıldır altyapıdan üstyapıya yapılan yatırımlar ve hizmetler ilçenin önünü açtı. Kavak'ın merkezi hükümet yatırımları, özel sektör kazanımlarıyla çehresinin değiştiğini sözlerine ekleyen Kavak Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İbrahim Sarıcaoğlu, 10 yıllık süreçte dönem dönem ilçede hizmete sunulan kamu yatırımlarının kattığı vizyondan ve gelişmişlik seviyesinden söz etti.

ULAŞIM AĞI GÜÇLENDİRİLDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ ile koordinali yürütülen geniş çaplı çalışmalarla ilçede kanalizasyon, altyapı ve içme suyu konusunda sorunların çözüm bulduğunu söyleyen Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin 2 katına çıkarıldığını anlattı.

Kavak'ta 750 milyon TL'lik yol, su ve altyapı yatırımları gerçekleşti. Kavak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin ilçeye hizmet olarak sunulduğu kaydeden Sarıcaoğlu, kırsalda beton yol ve grup yol çalışmaları, kent merkezinde yolların, kaldırımların yenilenmesine yönelik yatırımlar yapıldığına dikkat çekerek, ulaşım ağını güvenlikli hale getirdiklerini söyledi.

MERKEZİ HÜKÜMET YATIRIMLARI

Bir zamanlar gelmesine hayal olarak bakılan doğalgazı ilçeye getirdiklerini ve daha pek çok yatırımı Kavaklılarla buluşturduklarını anlatan Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, şöyle devam etti: "Sadece altyapı değil elbette, çok sayıda park ile halkımıza nefes alacak alanlar oluşturduk. Bugün 2 tane modern düğün salonumuz var. Kavak Devlet Hastanesi'ni hizmete açtık. Dere ıslah çalışmalarını bitirdik. Yeni cezaevi Kavak'ta yapıldı. Öğrenci KYK yurdunu hizmete açtık. Hanımlar Lokali, Kadınlar Kooperatifi Tesisi ilçemizde gerçekleşen projeler olarak dikkat çekiyor."

KÜÇÜK SANAYİ TEMELİ ATILDI

Diğer yadan Kavak'ta Yeni Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Kavak tarihi günlerden bir tanesini yaşıyor. Küçük Sanayi Sitesi bizim halkımıza verdiğimiz en önemli sözümüzdü. Çok şükür ki; onu da yerine getirdik. Şimdi yapım çalışmaları hızla ilerliyor. 50 adet dükkandan oluşacak. 35-40 yıldan beridir beklenen bu küçük sanayi sıkıntısını temellerini atarak çözmüş oluyoruz" dedi.

KAVAK'TA TERSİNE GÖÇ BAŞLADI

Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nin ilçedeki göçü önlediğini sözlerine ekleyen Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, şöyle konuştu; "Artık dışarıya göç vermiyor aksine tersine göçü yaşamaya başladık. Hayal olanı yaptık ve bu ilçede hoparlör ile işçi arar hale geldik. Tüm bunları tamamlamayı Rabbim bize nasip etti. Kavak artık Samsun'un en hızlı sanayileşen ve gelişen ilçesi haline geldi. İlçemizin yakaladığı hızı kesmeden gelişmesi ve büyümesi için bundan sonra da çalışmalarımızı kesintisiz biçimde sürdüreceğiz. 31 Mart'ta Cumhur İttifakı AK Parti olarak Kavak'ta rekor oyla yeniden 'AK Belediyecilik' diyeceğiz."

kavak ibrahim sarıcaoğlu samsun haber kavak haber yerel seçim ak parti siyaset