Kavak'ta "Okuldaki Çiftlik Projesi" kapsamında meyve fidanları dikildi

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü "Okuldaki Çiftlik Projesi" kapsamında Samsun Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okulu'nun bahçesine meyve fidanları dikildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle belirlenen proje okulu olan Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okulu'nun bahçesine 80 adet meyve fidanı dikildi.

Fidan dikme töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, projeyle çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturulması, bilinçlenmeleri ve aidiyet duygusu geliştirmeleri hedeflendiğini belirtti.

Proje kapsamında okul bahçesinde sera, kümes ve meyve bahçesi kurularak uygulamalı eğitimler düzenlenecek. Ayrıca, öğrencilere temel tarım bilgilerinin aktarılması için uzmanlar tarafından dersler verilecek ve tarım kulüpleri oluşturularak öğrencilerin fide yetiştirme gibi aktivitelere katılımı sağlanacak.

Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

samsun kavak doğa eğitim