KDK'dan Blok Ders Uygulamasına Son Verilmesi Kararı

TAKİP ET

Kamu Denetçiliği Kurumu, Diyarbakır'daki bir lisede uygulanan 80 dakikalık blok derslerin öğrenci merkezli aktif öğrenmeyi zorlaştırdığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği'ne bu uygulamaya son verilmesi yönünde tavsiye kararı verdi.

Diyarbakır'da bir lisede uygulanan blok ders sistemine karşı çıkan bir veli, bu uygulamanın öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Velinin iddiasına göre, 40'ar dakikalık iki ders arasındaki 15 dakikalık teneffüs yerine, 80 dakikalık blok dersler ve ardından gelen 15 dakikalık teneffüs, öğrencilerin dikkatini ve ders verimini düşürüyor.

Velinin bu konudaki girişimleri ilgili makamlarca karşılanmayınca, Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvuruda bulunuldu. KDK, başvuruyu inceledikten sonra blok derslerin öğrencilerin dikkatini dağıttığını ve aktif öğrenmeyi zorlaştırdığını tespit etti.

Kararda, öğrenci odaklı bir eğitim anlayışının benimsenmesi gerektiği ve blok ders uygulamasının sadece istisnai durumlarda kullanılması gerektiği vurgulandı. KDK'nin bu bulguları ışığında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği'ne blok ders uygulamasına son verilmesi yönünde tavsiye kararı verdiği belirtildi.

KDKdan Blok Ders Uygulamasına Son Verilmesi Kararı Samsun Haber Eğitim Okul