Kemal Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultay planları: 550 delegeden imza...

TAKİP ET

Geçtiğimiz kasım ayındaki kurultayda genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptıran eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından CHP'yi olağanüstü kurultaya götüreceği iddia ediliyor.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu'nun şimdiden 550 delegeden imza sözü aldığı konuşuluyor. Özellikle kendisine bağlılığı bilinen partililer ve partinin içinde etkili olan isimlerle temaslarını artıran Kılıçdaroğlu'nun, 31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarının ardından olağanüstü kurultay için şimdiden imza toplamaya başladığı belirtiliyor.

Kasım 2023'te gerçekleşen 38. CHP Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptıran Kılıçdaroğlu'nun, seçim sonuçlarına bağlı olarak parti içinde değişiklik yapma amacında olduğu konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun, Ankara, İstanbul ve Antalya'da açtığı ofislerde, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eski siyasetçiler ve bilim insanları ile görüşmeler gerçekleştirdiği biliniyor.

Bu gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart seçimlerinin ardından 550 delegeyi olağanüstü kurultay için şimdiden imza atmaya ikna ettiği konuşuluyor. Bu durum, partideki iç dinamikler ve genel başkanlık yarışının önümüzdeki dönemde nasıl şekilleneceği konusunda önemli bir belirsizliğe işaret ediyor.

chp özgür özel kemal kılıçdaroğlu siyaset yerel seçim