Kenevir ve Çay Ağacı Yağı Ne İşe Yarar?

TAKİP ET

Organik kozmetikler kullanmayı tercih edenler doğal yağların gücünden faydalanıyor. Bitkisel yağlar, temizleme ürünü, nemlendirici, selülit azaltıcı gibi pek çok etkisiyle güzellik ve bakım sektöründe kullanılır.

Kenevir yağı ne işe yarar?, çay ağacı yağı neden kullanılır, gibi konular da organik ürün tercih edenlerin sıkça araştırdığı sorulardır.

Kenevir Yağı Niçin Kullanılır?

Kenevir, narkotikler grubundan bir bitki olduğu için üretimi sınırlıdır. Kenevir tohumu yağının kanser tedavisinden cilt bakımına dek geniş bir kullanım alanı vardır. Cilt bakımında sivilce oluşumunu önler. Kuru ciltler için kenevir yağı cilt kuruluğunu azaltan ve cildin nem dengesini koruyan bir özelliğe de sahiptir. Saç bakımında da besleyici özelliğiyle saçlara canlılık katar.

Kenevir yağı nasıl kullanılır, sorusu sorulabilir. Saçları canlandırmak için saç bakım yağı içine çok az miktarda katılarak saç uçlarından ortalarına doğru parmakla yedirilir. 15-20 dakika bekletildikten sonra duş alınabilir. Kuru ciltlerde kullanımı, dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanır. Cilt tipine uygun temizlik ürünüyle durulanır. Yatarken uygulanması tercih edilir. Haftada iki ya da üç ıygulama yeterlidir.

Çay Ağacı Yağı Ne İşe Yarar?

Çay ağacı yağı özellikle yağlı ciltler için oldukça iyi etkiler bırakan bir üründür. Yağlı ciltlere pürüzsüz görünüm katan yağlar arasındadır. Cildi fazla yağdan arındırarak derinlemesine temizler. Sivilce, akne ve siyah nokta oluşumunu engelleyen yağlar arasındadır. Koltuk altı kararmalarına karşı da düzenli kullanımda etkilidir.

Çay ağacı yağı iltihaplı sivilceleri kurutarak iyileştirir. Ayrıca saçlarda da kullanılabilen bir üründür. Saçları nemlendirir ve saçın nemini korumasında etkilidir. Kepek oluşumunu önleyen bir özelliğe sahiptir. Tırnak mantarında da iyileştirici etkidi vardır. Ayrıca tırnakları güçlendirmek için de kullanılabilir.

Çay ağacı yağı nasıl kullanılır?

Bu yağ doğrudan tatbik edilmez. Hindistancevizi, zeytinyağı ya da bademyağı ile seyreltilerek az miktarda cilde uygulanır. Genellikle zeytinyağı ile karıştırılarak saç diplerine masaj yapılır.

Kullanımında göze temas etmemesi ve yutulmaması çok önemlidir.