KESK 27 Yaşında

TAKİP ET

8 Aralık 1995'te kurulan KESK'in Samsun Şubeler Platformu, kuruluş yıldönümü dolayısıyla özel bir program düzenledi. Programda sendikal mücadelede yanlarında olan basın mensuplarına ödülleri verildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK), Samsun Şubeler Platformu 27. kuruluş yıldönümünü özel bir programla kutladı. Tes-İş Sendikası Samsun Şube Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve ESM Samsun Şube Başkanı Mustafa Niyazi Bulut, sendikaların temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

HHALK'A ÖDÜL 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, KESK'in sendikal mücadelesinde yanlarında olan basın mensuplarına ödülleri takdim edildi. HHALK Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar’ın plaketini, ESM Sendikası Şube Sekreteri Veli Kebapçı,  gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Fırat’ın ödülünü ise, Eğitim-Sen önceki dönem Başkanı Kenan Gülçiçek,  HHALK Editörü Noyan Alper Cabbar’a takdim etti. Gazetemiz köşe yazarlarından Cemil Ciğerim ile Şakir Demirci’ye de plaketlerini BES Şube Başkanı Yılmaz Tuluk ile Yapı-Yol Sendikası Sekreteri Uğurcan  Albak teslim etti.Programda müzik dinletisi gerçekleştirildi. 

'MÜCADELE SÜRECEK'

Programda konuşma yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Niyazi Bulut, "Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, fiili meşru mücadelemizin açık adresi olan Konfederasyonumuz KESK’in 27. Kuruluş yıldönümü tüm emekçilere kutlu olsun. Bugün 27. Yıldönümümüzü kutlarken, emekleriyle, ödedikleri bedellerle bizlere onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı, ESM Samsun Şubenin Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan’ı bir kez daha minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, dinci gericiliğe karşı laiklik, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için mücadele eden KESK, fiili ve meşru mücadele anlayışı ile yol aldı ve yol almaya devam edecektir "ifadelerini kullandı. 

Nazım AKPINAR