KESK emekten yana bütçe istiyor

TAKİP ET

KESK MYK Hukuk ve TİS Sekreteri Zeynep Korkmaz, 2023 Merkezi Bütçeyi protesto etmek için 17 Aralık günü Ankara'da 'Seçim Bütçesi Değil, Halktan-Emekten Yana, Geçim Bütçesi İstiyoruz Mitingi' yapılacağını açıkladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) MYK Hukuk ve TİS Sekreteri Zeynep Korkmaz, SES Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak ve ESM Samsun Şube Başkanı Mustafa Niyazi Bulut, HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

'GÜN GEÇTİKÇE YOKSULLAŞTIK'

Ziyarette konuşan KESK MYK Hukuk ve TİS Sekreteri Zeynep Korkmaz, "Seçim dönemleri öncesinde ise ağzımıza bir kaşık bal sürmek adına bu sanal rakamların birkaç puan üzerinde artışlar yapıldı.  Ama hem iğneden ipliğe her şeye hem de bizden alınan vergilere bu rakamların çok üzerinde zamlar yapıldı. Sonuçta dün aldığımızı bugün alamayacak hale geldik. Satın alma gücümüzü kaybettik,  gittikçe yoksullaştık "dedi. 

MİTİNGE ÇAĞRI 

Korkmaz, "Kısacası 2023 bütçesinde kesenin ağzını işçiler, emekçiler, emeklikler, çiftçiler, küçük esnaflar için yani halkın 99’u için açmıyorlar. Kesenin ağzı her zaman olduğu gibi yine paradan para kazananlar, faizden, hazine garantisinden beslenenler,  çalıştırdığı asgari ücretliler kadar bile vergi ödemeyenler için açılıyor. 1’in çıkarı için 99’u yok sayan adaletsizliğe, haksızlığa karşı çaresiz değiliz. Bunun için bir adım daha atıyoruz. Emeğimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkmak için 17 Aralık Cumartesi günü Ankara’da 'Seçim Bütçesi Değil, Halktan-Emekten Yana,  Geçim Bütçesi İstiyoruz Mitingi’nde buluşuyoruz "ifadelerini kullandı. 

Orçun DEMİRSOY