KESK, Uğur Mumcu'yu andı

TAKİP ET

KESK Samsun Şubeler Platformu Sözcüsü Uğurcan Albak, 24 Ocak 1993'te evinin önünde aracına konulan bomba ile katledilen gazeteci Uğur Mumcu'yu yayınladığı mesaj ile andı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun ölümyıldönümünde yazılı mesaj yayınladı. 

HALKI AYDINLATMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORLARDI 

Albak mesajında, "Uğur Mumcu, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink, Muammer Aksoy, Gaffar Okkan hep Ocak ayında yitirdiklerimiz bu aydınlık yolun unutulmayanlarıdır. Ülkesini ve halkını aydınlatmaktan başka kaygısı olmayan gazeteciler ve basın emekçileri halka sadece gerçekleri ve doğruları anlattıkları için, gerçeklerin öğrenilmesini istemeyenler tarafından sürekli hedef gösterilmiştir. Kimi zaman yazdıkları nedeniyle tutuklanarak hapse atılmış, kimi zaman iktidar güçleri ve yandaşları tarafından açık açık tehdit edilmiş, kimi zaman da tıpkı Uğur Mumcu gibi vahşice katledilmiştir. KESK olarak, karanlık güçlere karşı eşit, özgür, laik ve demokratik bir Türkiye için mücadele eden, bu uğurda canını veren Uğur Mumcu’yu ve insanlığın ortak evrensel değerlerini savunduğu için katledilen aydınlarımızı, basın emekçilerini, bilim insanlarımızı bir kez daha anıyoruz "dedi.  Tolgahan ÇAĞLAR