KESK'ten adil karar çağrısı

TAKİP ET

Kamudan ihraç edilenler ile ilgili itiraz süreçlerini inceleyen OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'nun kararları protesto edildi. KESK'e bağlı sendika üyeleri, adil karar çağrısı yaptı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubeler Platformu'na bağlı BES, BTS, Eğitim Sen, ESM, Kültür Sen, Tarım Orkam Sen, Tümbel Sen, Yapı Yol Sen ve Haber Sen temsilcileri, kamudan ihraç edilenler ile ilgili itiraz süreçlerini inceleyen OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'nun kararlarına tepki gösterdi. 

LAĞVEDİLMELİDİR 

Yapılan ortak açıklamada, "OHAL KHK’ları eliyle ihraç edilen 4 bin 239 KESK’li işlemin iptali için komisyona başvurmuştur. Komisyon aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala  bin 495 dosyayı karara bağlamamıştır. Karara bağlanan başvurulardan bin 604’ü ret, bin 140’ı kabul edilmiştir. İktidarın OHAL’i fiilen devam ettirme uygulamalarından biri de 7145 sayılı Kanun’un 26. maddesiyle 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle devam ettirilen ihraçlardır. Uygulama en çok da iktidarın sendikal hak ve özgürlükler karşıtı politikalarını eleştiren, tutum alan KESK’lileri hedef almaktadır. Geçici 35. Madde eliyle şu ana kadar 98 KESK’li bakanlıklar oluru ile ihraç edilmişlerdir. Bu  nedenle  bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz; Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir "denildi. Emin ÇEKİÇ