Kılıçdaroğlu'dan 'Vizyon Belgesi' Açıklaması

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP lideri 'vizyon belgesi' toplantısına dair bazı detayları aktardı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı açıklamada, 3 Aralık gününü işaret ettiği vizyon belgesi toplantısı için, "Bu zirvede halkın huzuruna çıktıklarında ne için oy isteyeceğimizi anlatacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'dan grup toplantısında açıklamalar

Eczacı kardeşlerime sesleniyorum. Sizin bütün sorunlarınızı biliyorum. Raporlarınız elimde. Sizin sorununuz da emeklilerin sorunu gibi çözülmesi zor bir sorun değildir. Emekliler gibi eczacılar da güleryüzle her vatandaşa hizmet edecek, hiç kimsenin endişesi olmasın.

Toplumun her kesiminden talep geliyor. Fahri kuran kursu öğreticiler, neden bizden söz etmiyorsunuz dediler, hakkımz teslim edilmiyor dediler. Biz de kadro istiyoruz dediler. 25 bin kişi var. Yılda iki kez KPSS ve din hizmetleri alan bilgi testi ve mülakat puanı istiyorlar diyor. Biz çalışıyoruz niye bize kadro verilmiyor diyorlar. Bahçeli'den tutun birçok kişi açıklama yapmış, kadro vereceğiz merak etmeyin diye. Yıllar geçti hala sözde kalmış. 6-7 ay sonra iktidar olduğumuzda göreceksiniz, kadro sizin hakkınız, teslim edeceğiz.

Boğaziçi Üniversitesi ciddi bir sorunlar karşı karşıya. Aylardır aynı sorun yaşanıyor. O üniversitede profesörlük bile yapabilecek yetenekte olmayan kişiyi rektör yaptılar. Bir kişi kendisine birden fazla koltuk ayarlarsa o kişi bilim insanı değildir. Kişi gücünü koltuktan almaz. Koltuğa güç verir. Siz gücünüzü koltuktan almaya başlamışsanız siz bilim insanı olamazsınız. YÖK denen 12 Eylül darbe hukukunun ürünü kaldırılacaktır, üniversiteler gerçekten özgür ve özerk olacaktır.

VİZYON BELGESİ
Önümüzde bir vizyon toplantımız var. Bütün milletvekili arkadaşlarımız, vatandaşlarımı, belediye başkanı arkadaşlarımı davet ediyorum. Bu zirvede halkın huzuruna çıktıklarında ne için oy isteyeceğimizi anlatacağız. Sadece bir tekil adaya, şahsım kafalarına oy istemek CHP kitabında yoktur. Zaten bizim arkadaşlarımız da böyle bir şeyi kabul etmezler. O kafa malum, saray kafasıdır. Ülkeyi bu hale getirenler de onlardır. Bu saraylılar sabah, öğle, akşam adayınızı açıklayın diye bağırıyorlar. Bazı köşe yazarları 200'ün üzerinde yazı yazdı adayınız kim diye. Yalvarıyorlar. Zavallı durumdalar.  

Haber Global