Kılıçdaroğlu'ndan gençlere 'rehavete kapılmayın' uyarısı

TAKİP ET

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sakın rehavete kapılmayın; 'Ya bir oydan ne olacak, bir şey olmaz, ben de sandığa gitmeyeyim.' Hayır. Sandığa gidilecek, oy kullanılacak. Size söz! Bu ülkeye gerçekten demokrasi gelecek" dedi.

Millet İttifakı 13'ncü Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da düzenlenen mitingde konuştu. Emeklilere 15 bin TL bayram ikramiyesi vereceğini yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelileri de 2 yıl içerisinde memleketine göndereceğini ifade etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Sarp'a kadar demir yolu yapacağız. 1 yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz. Afganlar da gidecek. Diyorlar ya 'efendim Bay Kemal gelirse sosyal yardımlar kesilir', tam tersine sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Beşli çetelerden alacağım o parayı sizlere vereceğim, hiç endişe etmeyin. Çiftçinin ve esnafın borçlarının faizlerini sileceğiz" dedi.

SINIRDAN İZİNSİZ KUŞ UÇURTMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Adayı ve Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu; "Size söz hazırım. Birlikte mücadele edeceğiz. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle birlikte mücadele edip; barışı, huzuru, erdemi, kardeşliği, irfanı ve güzelliği hep beraber getireceğiz. Size söz! Sandığa gidilecek, oy kullanılacak. Bu ülkeye gerçekten demokrasi gelecek! Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa edeceğiz göreceksiniz. Sandığa gideceksiniz değil mi? Oy kullanacaksınız değil mi? Siz elektrik düğmesine bastığınızda beş ayrı vergi ödüyorsunuz. Yeter mutfaktaki yangın, bu milleti soğana mahkum ettiler. Sınırdan izinsiz kuş uçurtmayacağız, herkes görecek, herkes haddini bilecek!"

ONLARIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM

'Parayı nereden bulacaksın?' diye soruyorlar ya bana. Kaynakları doğru kullanacağız. Her kuruşun hesabını vermek benim namus borcumdur. Türkiye'de herkes paranın nerelere harcandığını görecek. Çiftçi memnun değil. Onlara sözüm var. Onlara kırmızı mazot vereceğim. Onların alın terini asla ve asla yere düşürmeyeceğim. Emekli kardeşlerime seslenmek isterim. Emekli dediğimiz şudur; çalışan, üreten, alın teri döken, sigorta primini yatıran ve zamanı gelince de emekli olan kişi demektir. Emekli olduğu zaman da onun huzur içinde yaşaması lazım. Ele güne muhtaç olmaması lazım. Kahveye oturduğu zaman bir arkadaşına en azından çay ısmarlayabilmesi lazım. Önümüzde Kurban Bayramı var; bütün emekli kardeşlerim gidecekler, bankadan emekli aylıklarını aldıklarında 15 bin TL’lik ikramiyeyi de görecekler. Helal olsun, analarının ak sütü gibi helal o para."

YETER MİLLETİ BÖLDÜĞÜN, AYRIŞTIRDIĞIN

"Gençler, sizlere de bir çift sözüm var. Türkiye'nin kaderini siz değiştireceksiniz. Sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz. Söz mü? Sakın rehavete kapılmayın; 'Ya bir oydan ne olacak, bir şey olmaz, ben de sandığa gitmeyeyim.' Hayır. Sandığa gidilecek, oy kullanılacak. Her mutfağa huzuru ve bereketi getireceğim. Beslenme çantası uygulamasını kaldıracağız. Hiç endişe etmeyin. Kararlıyım. Önüme dünya kadar engel çıkarıyorlar, onu da söyleyeyim. Dünya kadar iftira atıyorlar. Yeter artık ya. Yeter milleti böldüğün, ayrıştırdığın ya." 

KADINLARA GELİR GÜVENCESİ

Her ailenin en az asgari ücret kadar gelir güvencesi olacak. O para kadının banka hesabına yatacak ve kadın, memur, işçi, emekli gibi aylığını çekecek ve ailesinin rızkını sağlayacak. Çiftçinin ve esnafın bankalara, Esnaf Kefalet veya zirai kooperatiflere olan borçlarının faizlerini sileceğiz. Ana parayı da makul taksitlerle alacağız. Bafra Ovası'na gitmiştim. Orada alın teri dökenlerin hakkını teslim etmek lazım. Yahu biz niye üretmiyoruz? Onlara her türlü desteği vereceğiz.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Açık ve net söylüyorum; Bay Kemal'e milliyetçilik dersi verecek olan henüz anasından doğmamıştır. Benim size sözüm var. Allah nasip eder, oy verir, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğumuzda, hiçbirinizin yüzünü yere eğdirmeyeceğim. Her birimiz kucaklaşacağız. Bu ülkeye baharı getireceğim. Kavgaları bitireceğim. Uyuşturucu baronları. Söz verdim, uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. İlk kez sandıklar konusunda bu kadar tedbir aldık. Hiçbir sandığı boş bırakmadık. Aman, ne olursa gidin; demokrasi için, ülkeniz için, bu ülkeye baharın gelmesi için oyunuzu kullanın. Size sözüm var. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yemeyeceğim. Bunların tamamını yapmak benim boynumun borcudur. Her şey çok güzel olacak."

SAMSUN'A DEMİRYOLU PROJESİ

"Samsun, potansiyel olarak çok hızlı büyüyebilir bir kent. Burası, Anadolu'ya açılan kapıdır. Samsun'u Allah nasip ederse Mersin'e ve İskenderun Limanı'na bağlayacağız demir yollarıyla. Üretim yapan kişi demir yollarıyla malını limana taşıdığında bütün lojistiğini devlet karşılayacak. Çarşamba Şeker Fabrikası. Onlar kapatırlar, Bay Kemal açar. Çarşamba’ya sözüm var. Geleceğim, fabrikayı açarken bütün Çarşambalılar da orada olacak." N. Alper CABBAR