Kılıçdaroğlu'ndan 'Siyaset Dışı Kalma Hakkınız Yok' Eleştirilerine Yanıt

TAKİP ET

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşları ve esnaf gezilerine devam ederken, "Siyaset dışı kalma hakkınız yok" ifadelerine 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sözleriyle karşılık verdi.

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Yıldız Sanayi Sitesi ile başlattığı sivil toplum kuruluşları ve esnaf gezilerini sürdürüyor. İstanbul Halciler Derneği Başkanı Numan Dayan, İTO Meclis Üyesi Mithat Kargun ve yönetim kurulu üyelerinin düzenlediği kahvaltı davetine katılan Kılıçdaroğlu, soruları yanıtladı.

"Siyasetin Din, Dil, Kimlik ve Yaşam Tarzı Üzerinden Yapılmasını Doğru Bulmam"

Esnafın sorunları ve çözüm önerileri üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın açıklamalarını hatırlatılması üzerine, "Siyasetin, inanç, dil, kimlik ve yaşam tarzı üzerinden yapılmasını doğru bulmam. Hiçbir zaman böyle yapmadık ve yapmayacağız. Yapılmasını da doğru bulmam" yanıtını verdi.

"Masayı Kurmak Kolay Olmadı"

Kılıçdaroğlu'na, "Yüzde 48.5'a yakın bir oy aldınız. Altılı Masa'yı kurdunuz, her görüşü bir araya getirdiniz" şeklindeki bir soruya ise, "Masayı kurmak kolay olmadı" yanıtını verdi.

"Siyasetin Giriş Kapısı Var, Çıkış Kapısı Yoktur"

Özellikle "Siyaset dışı kalma hakkınız da yok" ifadelerine yöneltilen eleştirilere karşı Kılıçdaroğlu, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in sözleriyle yanıt verdi. "Siyasetin giriş kapısı var, çıkış kapısı yoktur. Halkın talebi olduğu sürece siyasetçi bu talebe karşı kayıtsız kalamaz" dedi.

Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ile eski Milletvekilleri Metin Lütfü Baydar ve Metin Işık ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da eşlik etti.

CHP in eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Yıldız Sanayi Sitesi eleştirilere yanıt siyaset gündem samsun haber haber