Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan:Böyle giderse sofrada 'kırmızı et' olmayacak

TAKİP ET

Artan maliyetler ve yem fiyatları nedeniyle hayvancılık sektöründe birçok üreticinin üretimden el çektiğini belirten Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, "Böyle giderse halkımız çok yakında sofrasında et bulamayacak" dedi

Et ve süt üreticisinin maliyetler ile ilgili yaşadığı problemlerin sektörde büyük sıkıntılara yol açtığını, 'destekleme' olarak yetersiz olduğunu açıklayan Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, "Üretici maliyetlerin altından kalkamıyor. Gelir ve gider dengesi bozuldu. Bu şartlarda üretim imkansız hale geldi. Böyle giderse halkımız çok yakında sofrasında et bulamayacak. Hayvancılık yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak" dedi.

250 TL'YE BİR ÇUVAL YEM OLMUYOR
Kırmızı et sektöründe 2010 yılında yaşanan krizi hatırlatan Erdal Doğan, "Destek olmadan bu maliyetlerle sektörün yaşaması mümkün değildir. 2010 yılında 300 TL ile 11 çuval yem alınıyordu. Bugün 2022 yılında verilen destek 250 TL. Üretici bu parayla bir çuval yem dahi alamıyor" diye konuştu.  

Birlik Başkanı Doğan, şöyle konuştu; "Hayvanın yetişirken genel ortalama olarak maliyeti yüzde 300-400 artmış durumda iken, bu maliyetin satışa yansımadığında üreticilerin ayakta kalması ve yaşaması mümkün değildir. Hiçbir sektörde zarar eden bir teşebbüsün hayatta kalması şansı yoktur. Üreticiye verilen destekler sürdürülebilir ve makul olmalıdır. Et üretimi ve hayvancılık biterse ülkede tarım da kalmaz."

 SamsunSonHaber

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan