Kırmızı Ette Hile Ortaya Çıktı: Şırıngayla Su Enjekte Ediliyor!

TAKİP ET

Küresel krizin etkisiyle yükselen kırmızı et fiyatları, bazı satıcıları hileli yöntemlere itiyor. İstanbul'da kırmızı ete marinasyon makinesiyle su enjekte edildiği tespit edildi. Bu yöntemle, 1 kilo etin ağırlığı ve kütlesi 2 kiloya kadar çıkartılıyor.

Bazı satıcılar, kırmızı ete marinasyon makinesiyle su enjekte ederek etin ağırlığını ve kütlesini artırıyor. Su enjekte edilen et, hem ağırlık hem de kütlesini koruyarak bozulmadan kalabiliyor.

Kasap Süleyman Kaya, "Genelde kurumsal firmalar yapıyor. Et bize karkas olarak geliyor. Onu parçalıyoruz, kesiyoruz. Tepsiye koyduğumuz zaman akşama kadar 10 kg etten yarım kilo su çıkıyor. 35 senedir bu işi yapıyorum. Son iki senedir 'Bu etten çok su aktı' diyen çok müşteri var." dedi.

Kasap, İstanbul'un yüzde 70'inin bu hileyi yaptığını iddia ederek, "Sen normal ette kilodan 50 lira kazanıyorsun. O şekilde 200 lira kazanıyorsun. Milletin doğmamış çocuğunun hakkını yiyorsun. İstanbul'un yüzde 70'i yapıyor bunu." şeklinde konuştu.

Bu tür hileler, tüketicilerin yanıltılmasına ve fiyat-performans oranının bozulmasına neden olabilir. Yetkililerin denetimleri artırması ve tüketicilerin bilinçlenmesi önemlidir.

kasap kırmızı ette hile su enjektesi