Kırsal Kalkınmaya Tam Destek

TAKİP ET

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, kırsal kalkınmaya tam destek verildiğini belirterek, "Bizler, üreticilerle daha fazla iletişime geçmek adına ilimizde üretici örgütlerinin kurulmasını destekliyoruz "dedi.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, kentte son yıllarda tarımsal üretimde önemli mesafeler kat ederek tarımsal desteklemeler ve kırsal kalkınma yatırımları ile ekonomiye katkı verildiğini söyledi. 

Müdür Sağlam, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu alanda uyguladığı politikalarla üreticilerin üretim faaliyetlerini çeşitlendirdiği gibi kaliteli ve güvenilir gıdanın temininde de önemli rol oynadığını vurguladı. 

HİBE DESTEKLERİ SÜRÜYOR 

Müdür Sağlam, "Bizler, üreticilerle daha fazla iletişime geçmek adına ilimizde üretici örgütlerinin kurulmasını destekliyoruz. 
Tarım teşkilatının bir parçası olarak Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’müzün yürüttüğü çalışmaların en önemlilerinden birisi de ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’dır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında 2022 yılında 6 adet projeden 5 tanesi tamamlanmış olup bunlar için Bakanlık ilgili bütçemizden 5 milyon 247 bin TL hibe desteği verilmiştir. 
Yine Kırsal Kalkınma’nın bir diğer alt bileşeni de ‘Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi’dir. Bu kapsamda 14.2 Etap (2021-2022 Başvuru Dönemi) 3 bin 799 başvurudan 787 yatırımcı ile sözleşme imzalanmış olup 686 proje tamamlanmış ve 9 milyon 675 bin TL hibe ödemesi yapılmıştır. Yine Uzman Eller Projesi kapsamında 2022 yılında, 57 başvurudan 10 yatırımcı ile sözleşme imzalanmış ve proje tamamlanmış olup 992 bin TL hibe ödemesi yapılmıştır. Sonuç olarak; üreticimizin, çiftçimizin ve kırsal kalkınmanın bir parçası olan tüm vatandaşlarımızın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bundan sonra da her konuda destekçisi olacağımızı belirterek yapılan tüm desteklerimizin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

N.Alper CABBAR