Kırsalda 'gelir artırıcı' projeler desteklenmeli

TAKİP ET

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, "Yaygın bir söz vardır, 'İstanbul'un taşı toprağı altındır' diye. Böyle cennet köşeleri bırakıp başka yerlere gitmektense, kırsalda gelir artırıcı projelerin desteklenmesi gerekli" dedi

Samsun'un Alaçam İlçesi Vicikler Mahallesi'nde 'Dürtmen Yaylası Çilek' hasat etkinliği düzenlendi. Etkinlik öncesi mahalle kadınları, yöresel ürünlerden keşkek, yahni, salata, yağlı ve yanıç yaparak misafirlere ikram etti.

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, "Ülkemizin en önemli sorunlarından biri göçtür. Anadolu'dan, kırsal kesimden büyük şehirlere uzun yıllardır göç yaşanmaktadır. Bu göçün temel nedeni kırsal kesimde gelir kaynaklarının yetersiz olması. Yıllardır yaygın bir söz vardır, 'İstanbul'un taşı toprağı altındır' diye. Artık öyle bir şey yok. Büyük şehirlerde yaşam giderek zorlaşmakta, göç eden vatandaşlarımızın bir kısmı hayatını kurtarmakta ama birçok insan o zorlu şehrin şartlarında kaybolup gitmekte" dedi.

KIRSALDA PROJE ÜRETMELİYİZ
Kaymakam Zaman, şöyle konuştu; "O halde kamu olarak özel kesim olarak sivil toplum olarak hemen hemen toplumun bütün kesimleri kırsal alanda insanlarımızı tutmak, onların mutlu refah içerisinde yaşaması için bir takım çareler bulmak zorundayız. Böyle cennet köşeleri bırakıp başka yerlere gitmektense mevcut alanda gelir artırıcı projelerin desteklenmesi gerekli. Asla vazgeçmeden üretmemiz, çalışmamız lazım. Bu tür faaliyetlere destek vererek üreticimizi desteklememiz lazım. Yorulmadan, bıkmadan üretmeye devam etmemiz lazım."

Feride SEZGİN