Kızıldeniz'de Gerilim: Yunan Savaş Gemisi İki İHA'ya Ateş Açtı

TAKİP ET

Son dönemde tansiyonun yükseldiği Kızıldeniz'de, Avrupa Birliği'nin Aspides misyonu için gönderilen Yunan askeri gemisi, sabah saatlerinde 2 İnsansız Hava Aracı'na (İHA) ateş açarak geri püskürttü.

Kızıldeniz'de tansiyonun arttığı bir dönemde, Yunan askeri gemisi ile yaşanan olay dikkat çekti. Geminin, Aspides adlı Avrupa Birliği misyonunda görev yaptığı belirtiliyor.

Yunan Kathimerini gazetesine göre, sabah saatlerinde gerçekleşen olayda Yunan savaş gemisi, iki İHA'ya 127 mm'lik topunu kullanarak ateş açtı. Ateşleme sonucunda İHA'lar geri püskürtüldü.

Avrupa Birliği'nin Kızıldeniz'deki Aspides adlı deniz misyonu, bölgedeki deniz ticaret rotasını korumayı amaçlıyor. Misyon, Yemen'deki Husi milislerinin insansız hava aracı ve füze saldırılarına karşı önlem almayı hedefliyor.

Yunanistan, Aspides misyonu için bir fırkateyn sağlamış durumda. Bu gemi, bölgedeki gerilimi azaltmaya yönelik bir rol üstleniyor.

 Olayın detayları ve sebep henüz netlik kazanmış değil.

Kızıldeniz'de yaşanan bu gelişme, bölgedeki gerilimin yükseldiği bir dönemde yaşandı ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti.

kızıldeniz gerilim yunan savaş gemisi iki iha ateş açıldı iha savaş avrupa birliği aspides misyonu samsunhaber dünya gündem haber