Kızıldeniz'de Husilerden Şok Açıklama: ABD'ye Ait Gemi Saldırıya Uğradı!

TAKİP ET

Yemen'deki Husi militanlar, Kızıldeniz'de bulunan ve iddialara göre ABD'ye ait olan Pinocchio gemisine düzenledikleri deniz füze saldırısını duyurdu. Olay, bölgedeki gerilimi artırırken Husi lider, Filistin'e destek vurgusu yaparak saldırıların devam edeceğini belirtti.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de ABD'ye ait olduğunu iddia ettikleri Pinocchio gemisine deniz füzeleriyle saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, saldırıya dair yaptığı açıklamada, Husi deniz kuvvetlerinin ABD'ye ait Pinocchio gemisine başarılı bir füze saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti. Seri, saldırı sonucunda geminin doğrudan isabet aldığını ifade etti.

Husi lider, ramazan ayında askeri operasyonlarını artırarak, Filistin'e destek ve yardım etme konusundaki dini, ahlaki ve insani görevlerini sürdüreceklerini açıkladı. Ayrıca, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar durana kadar Kızıldeniz ve Umman Denizi'ndeki saldırıların devam edeceğini belirtti.

Husiler, 31 Ekim 2023'te başlayan süreçte, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında bulunan İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyma ve füzelerle saldırılar düzenleme eğiliminde olmuştu.

Bu gelişme, bölgedeki gerilimi artırırken, uluslararası toplumun olaya nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

Kızıldeniz husiler Yemen iran ABD gemi saldırısı açıklama samsunhaber haber gündem dünya