Kızıldere Devrimcileri Unutulmadı

TAKİP ET

Tokat'ın Niksar ilçesi Kızıldere köyünde 52 yıl önce öldürülen devrimcileri anmak için toplanan Samsun Devrimci 78'liler Derneği'nce "Dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, zulme, karşı durun" mesajı verildi.

Tokat'ın Niksar ilçesi Kızıldere köyünde; 52 yıl önce 12 Mart Cuntası tarafından Mahir Çayan, Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz, Saffet Alp, Sinan Kazım Özüdoğru, Ertan Saruhan, Hüdai Arıkan, Ahmet Atasoy, Ömer Ayna ve Cihan Alptekin öldürüldü.

"Yiğit öncüler, 52 yıldır yüreğimizde ve bilincimizde yaşamaya devam ediyorlar" diyen Devrimci 78’liler Federasyonu'na bağlı Samsun Devrimci 78'liler Derneği'nce açıklama yapıldı.

Açıklamada; "İnandığı haklı dava uğruna canını veren, devrimci dayanışmayı doruklara çıkarıp bizlere miras olarak bırakan bütün yiğit devrimcileri Kızıldere Direnişini yaratanlarını selamlıyoruz. Bedeli kanla yazılmış bu derin tarihsel deneyim bugün de en büyük öğretmenimizdir.

Unutmayın; bu gün ülkeyi savaş batağına sokanlar, yoksulluğu diz boyuna çıkarıp insanları açlığa sefalete teslim edenler, insan haklarını demokrasiyi yok edenler, ülkeyi faşist emperyalist ve gerici sermayeye teslim ederek işçilerini yerin yedi kat altına gömenler devrimcilere saldırmaya devam ediyorlar. 

Kızıldere bir ittifak değildir. Kızıldere; faşizme karşı eşi benzeri olmayan bir devrimci dayanışma örneğidir. Devrimciler, emek ve demokrasi güçleri, gençler, kadınlar olabildiğince geniş ve güçlü bir dayanışma hattında buluşun, kucaklaşın, omuz omuza mücadele edin. Dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, zulme, karşı durun."

tokat niksar samsun