Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti kartpostal gibi

TAKİP ET

Samsun'da bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki bitki örtüsü ilkbaharın gelmesiyle birlikte daha da canlandı. Su papatyalarıyla beyaza bürünen delta gün doğumunda oluşan kızıllıkla görsel şölen yaşatıyor.

Samsun’da bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Türkiye'nin önemli sulak alanlarının başında geliyor.

Günün ilk ışıklarıyla hareketlenmeye başlayan Kızılırmak Deltası, gün doğumunda oluşan kızıllıkla ve ilkbaharın gelmesiyle birlikte ayrı bir görsel şölen yaşanıyor. Su papatyaları ve rengarenk çiçeklerle kaplanan deltada kartpostallık görüntüler oluştu.

Delta, Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 7 bin 500 ziyaretçiyi ağırladı. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni ziyaretçiler sadece bisiklet, elektrikli bisiklet, akülü araçlarla gezebiliyor. Uygulanan tedbirlerle birlikte deltadaki gerek kuşların gerek diğer yaban hayvanlarının sayısı her geçen yıl artarken göçmen kuşlar deltada yoğun bir şekilde gözlemlenebiliyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Kuş gözlemcilerin, fotoğrafçıların, doğa tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, ilkbaharda yemyeşil ve çiçeklerle rengarenk bir görünüme kavuştu" dedi.

samsun samsun haber kızılırmak deltası Kuş cenneti