Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı

TAKİP ET

Koç Holding AŞ, Koç Topluluğu Şirketleri ve Koç ailesi mensuplarının isimlerini kötüye kullanarak sahte sosyal medya hesapları ve internet sitelerinin ortaya çıktığını ve dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğunu bildirdi.

Koç Holding tarafından yapılan açıklamada, son dönemde internet kullanıcılarını yanıltmak amacıyla Koç Holding AŞ, Koç Topluluğu Şirketleri ve Koç ailesi mensuplarının isimlerini kullanarak oluşturulan sahte sosyal medya hesapları ve internet sitelerinin tespit edildiği belirtildi. Bu sahte hesaplar ve sitelerin, ses ve görüntüleri taklit ederek dolandırıcılık yöntemleriyle yatırım çağrısı gibi haksız ve hukuka aykırı taleplerde bulunduğu vurgulandı.

Açıklamada, bu tür yanıltıcı içeriklere itibar edilmemesi ve güvenilmemesi gerektiği önemle vurgulanırken, Koç Holding'in resmi web sitesi olan koc.com.tr ve kurumsal sosyal medya hesaplarının güncel ve doğru bilgilere erişim için kullanılması gerektiği hatırlatıldı.

Koç Holding AŞ, Koç Topluluğu Şirketleri ve Koç ailesi mensupları ile hiçbir bağlantısı olmayan bu sahte hesap ve sitelere karşı hukuki hakların kullanılacağını belirterek, internet kullanıcılarının dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda doğrudan Koç Holding ile iletişime geçmeleri gerektiğini vurguladı.