Korsan" Balesi Samsun'da Perde Açıyor

TAKİP ET

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Lord Byron'un eşsiz şiirinden ilham alınarak yaratılan ve dünya çapında ünlü "Korsan" (Le Corsaire) balesini sahneye taşıyor. 02 Mart 2024'te Aydın Gün Salonu'nda gerçekleşecek prömiyer ile başlayacak olan gösteriler, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim vaat ediyor. Marius Petipa'nın koreografisi, Samsun DOB Bale Topluluğu'nun performansı ve orkestranın eşliğinde sunulan bu eser, Nugzar Magalasvili anısına yeniden perdelerini açıyor.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Lord Byron'un unutulmaz şiirinden esinlenerek Joseph Mazilier ve Adolphe Adam ikilisi tarafından hayata geçirilen "Korsan" (Le Corsaire) balesini seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. 02 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00'de Aydın Gün Salonu'nda yapılacak olan prömiyer ile sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunulacak.

1856 yılında Paris'te Joseph Mazilier’in koreografisiyle ilk defa sahnelenen ve ardından dünya çapında pek çok ünlü koreograf tarafından yeniden yorumlanan "Korsan", bu kez Marius Petipa'nın eşsiz koreografisi ile Samsun sahnesinde hayat bulacak. Samsun DOB Bale Topluluğu, bu büyüleyici eseri, Patrick David Murray şefliğindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın eşliğiyle sergileyecek.

Eser, daha önce 11 Aralık 2010 tarihinde, Gürcü koreograf Nugzar Magalasvili’nin düzenlemesiyle Samsun'da sahnelenmişti. Nugzar Magalasvili’nin vefatının altıncı yılı anısına, eser Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin başkoreografı Görkem Cengiz tarafından yeniden sahneye konuluyor.

Zekiye Şimşek'in dekor ve kostüm tasarımını üstlendiği, Oğuz Murat Yılmaz'ın ışık tasarımını yaptığı ve Murat Turgut'un video projeksiyonu ile zenginleştirilen "Korsan", Medeia Magalasvili ve David Khozashvili’nin koreograf asistanlığında, Ilgaz Erdağ, Orkun Baydoğan, Zeynep Bengier ve İdil Şengül'ün repetitörlüklerinde, Gözde Yardımlı'nın başkemancılığında sahne alacak.

"Korsan" balesinin prömiyeri 2 Mart 2024'te gerçekleşecek ve eser, 4 ve 9 Mart tarihlerinde de sanatseverlerle buluşacak. Biletler, biletinial internet sitesi ve SAMDOB gişesinden temin edilebilir. Samsunlu sanatseverler, bu klasik bale eserini izleme fırsatını kaçırmak istemeyecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Lord Byron Korsan SAMDOB