Korsan Balesi, Samsun Seyircisiyle 2 Mart'ta Buluşuyor!

TAKİP ET

Samsun'da Bale Tutkunları İçin Büyük Buluşma: Lord Byron'dan Esinlenen "Korsan" Balesi 2 Mart'ta Aydın Gün Salonu'nda! Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin muhteşem performansını kaçırmayın, biletlerinizi şimdiden ayırtın!

Lord Byron'ın ünlü "Korsan" şiirinden ilham alınarak Joseph Mazilier tarafından koreografisi yapılan ve Adolphe Adam'ın bestelediği "Korsan" (Le Corsaire) balesi, 2 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00'de Samsun'da sahne alacak. 1856 yılında Paris'te ilk kez sahnelenen bu büyüleyici eser, Marius Petipa'nın koreografisiyle Samsun DOB Bale Topluluğu tarafından sunulacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın Patrick David Murray şefliğinde eşlik edeceği gösteri, Gürcü koreograf Nugzar Magalasvili'nin düzenlemesiyle Samsun seyircisiyle buluşacak. Magalasvili'nin anısına saygı olarak sahnelenecek bu performans, Görkem Cengiz'in başkoreografisi altında gerçekleştirilecek.

Zekiye Şimşek'in dekor ve kostüm tasarımlarını üstlendiği, Oğuz Murat Yılmaz'ın ışık tasarımını yaptığı ve Murat Turgut'un video projeksiyonunu hazırladığı "Korsan" balesi, Aydın Gün Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak. Ilgaz Erdağ, Orkun Baydoğan, Zeynep Bengier ve İdil Şengül'ün repetitör, Gözde Yardımlı'nın başkemancı olarak katkıda bulunduğu bu etkileyici eser, 4 ve 9 Mart tarihlerinde de izlenebilecek.

Biletler, biletinial.com üzerinden ve SAMDOB gişesinden temin edilebilir. Samsun'da kültür ve sanatın nabzını tutan bu etkinlik, bale severleri büyüleyici bir akşama davet ediyor.

Korsan Balesi Lord Byron SAMDOB Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Samsun DOB Bale Topluluğu Aydın Gün Salonu