KOSGEB'den istihdam başına 100 bin lira destek

TAKİP ET

KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoğlu, Havza'da 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Progra'mı tanıttı. Livaoğlu, yeni istihdam edilecek personel başına 100 bin lira geri ödemeli destek verileceğini söyledi

Samsun'un Havza İlçesi'nde KOSGEB tarafından salgın şartlarında mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri, yeni personel istihdam etmelerini sağlanmak amacıyla uygulamaya konulan Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı'nın tanıtımı yapıldı.

KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoğlu, program kapsamında imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Kovid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerde şartlara uygun olarak yeni istihdam edilecek personel başına 100 bin lira geri ödemeli destek verileceğini, işletme sahibi veya işe alınan personel kadın ise desteğin personel başına 10 bin lira artacağını söyledi. Mikro işletmelerin en fazla 2, küçük işletmelerin ise en fazla 5 personel için destek alabileceğini belirten Müdür Livaoğlu, desteklemelerde diğer KOSGEB destek programlarından farklı olarak kurul veya komite değerlendirme prosedürü olmayacağını kaydetti.

Bilgilendirmede program başvurularının 31 Mart'a kadar yapılabileceği, geçici onay verilen işletmelerin istihdam edilen personel için ödeme talebi yapabilecekleri son tarihin ise 25 Mayıs olduğu, desteği 24 ay geri ödemesiz dönemi takiben 4'er aylık 6 taksitte faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB'e geri ödeyecekleri aktarıldı.

Programa Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Havza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Büyük, Havza Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Cesur Şahin ve esnaf odalarının temsilcileri katıldı. AA