Köylüden Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne hasatlı gönderme

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Bafra Ovası'na kurmayı planladığı Meyve ve Sebze Hali'nin inşa edileceği alandaki üreticiler, tarladan kavun çıkardı. Üreticiler, "Cennet ovayı beton cehhennemine çevirmekten vazgeçin "çağrısı yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Bafra Ovası'na inşa etmeyi planladığı Hal projesi ile ilgili tartışmalar sürerken, üretici konuyu Tarım Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi'ye taşıma kararı almıştı. Üreticiden, hal projesi ile ilgili üç farklı imar planını meclisten geçiren Büyükşehir'e 'kavun hasatlı' gönderme geldi. 

YENİ DAVALAR AÇILIYOR 

Samsun'un Bafra ilçesi Türbe Mahallesi'nde Bafra Ovası'nın içerisinde yer alan bölgeye Büyükşehir Belediyesi'nce yapılması planlanan Meyve ve Sebze Hali projesi ile ilgili İl Emcümeni'nin daha önce aldığı kamulaştırma kararı, üreticilerin açtığı dava ile iptal olurken, Büyükşehir'in itirazı üzerine mahkeme kararı bozulmuş ve davanın yeniden görülmesinin önü açılmıştı. Büyükşehir Belediyesi İl Encümeni'nin 17 Mart 2022 tarihinde aldığı yeni kamulaştırma kararına da bir arazi sahibi tarafından dava açıldı. Büyükşehir, Meyve ve Sebze Hal projesi ile ilgili hazırlanan 1/25000, 1/5000 ve 1/1000'lik imar planı tekliflerini belediye meclisinde kabul etmişti. Kamulaştırma işlemlerinin yürütmesinin durdurulduğu, yürütme durdurma kararının kaldırılarak mahkemesine iade edildiği belirtilen teklifte, hal projesi ile ilgili kentsel servis alanı oluşturulacağı ifade edildi. 

ÜRETİCİLER: HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ YAPACAĞIZ 

Bafra Ovası'ndan ekmeğini çıkaran ve ovaya sahip çıkma adına dava açarak mücadeleyi devam ettiren üreticiler ise Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'yi oluşturacakları heyetle ziyaret etmeyi planlıyor. Üreticiler, Büyükşehir'i Bakan Kirişçi'ye şikayet etmeye hazırlanırken, Büyükşehir'e 'kavun hasatlı' gönderme geldi. 

Üreticiler adeta 'adam diksen yetişecek' zengin Bafra Ovası'nın toprağında binbir türlü zorluklarla ektiği kavunu hasat etti. Üreticiler, traktörlerini kavunla doldururken, Büyükşehir Belediyesi'ni hal projesinden vazgeçmeye çağırdı. Üreticiler, "Bafra Ovası, Samsun'un ve Türkiye'nin gıda ambarı, meyve ve sebze deposu. Verim açısından bu zengin toprakları beton cehennemine çevirmekten vazgeçin. Konuyu Tarım Bakanı'na taşıyacağız. Hal projesini daha uygun bir yere yapın. Bu cennet doğaya kıymayın. Bununla ilgili her türlü mücadeleyi yapacağız "açıklamasını yaptı.  N.Alper CABBAR 

Bafra Ovası'nda umut Tarım Bakanında - Haberine gitmek için tıkla