Kripto Borsalarının Şampiyonlar ligi! Hangi borsalar zirveye oynuyor?

TAKİP ET

Her geçen gün kriptoları günlük hayatımıza nasıl sirayet ettiğini görüyoruz. Buna rağmen pek çok yatırımcı yeterli bilgiye sahip olmadan kriptolarla tanışıyor. Temel yatırım stratejileri ve Pazar bilgisi kripto yatırımlarına başlamak için olmazsa olmaz becerilerdir. Ancak daha da önemlisi işlemlerinizi yapabileceğiniz güvenilir ve kullanımı kolay bir kripto para borsa platformu bulmaktır.

Hangi kripto borsaları öne çıkıyor?

Kripto piyasası oldukça dinamik ve sürekli genişleyen bir piyasa ve her gün pazara yeni borsa platformları katılıyor. Fakat bunların hepsinin güvenli birer platform olduğunu söylememiz mümkün değil. Bu noktada birçok kaynağın yayınladığı kripto para borsa sıralaması dikkat edilmesi gereken bir bilgi olarak öne çıkıyor.

Kripto borsaları ile ilgili istatistiki listeler ve notlandırmalar yayımlayan cer.live bu konuda bize rehber olabilir. Cer.live’ı güvenlik konusunda borsaları notlandırdığı kripto borsa sıralaması listesine bir göz atalım:

Crypto.com 

Kraken

WhiteBIT

Cryptology

Binance

Binance US

Coinbase Exchange

Gemini

Huobi Global

CoinFLEX

Hangi Kripto Para Borsası Daha Güvenilir?

Hem kripto işlemlerinizin hem de yatıracağınız fonların güvenliği için borsa seçerken dikkatli olmalısınız. Kripto borsaları gibi oldukça yüksek tutarlarda paranın bulunduğu ortamlar hackerlar için doğal hedeftir. Yatırım tutarlarının yüksek olduğu kripto piyasası dolandırıcıların da iştahını kabartır. Yatırımcıların parası ile kayıplara karışan birçok borsa girişimini gördük şimdiye kadar. Dolayısıyla kripto para borsası seçimi yaparken tabiri caizse ince eleyip sık dokumanız gerekiyor.

Peki iyi bir kripto para borsası seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

1. Dürüstlük ve Güvenlik.

Bugün kripto para endüstrisindeki en büyük sorunlardan biri, dolandırıcılık olarak karşımıza çıkıyor. Bu dolandırıcılığın önlenmesinden borsalar sorumludur.

2. Platformdan Varlık Satın Alma Yöntemi.

Her platform farklı bir satın alma prosedürü uygular. Kimi borsalara bankalar aracılığıyla doğrudan para yatırmanız gerekirken bazıları dijital ödeme araçları ve kredi kartlarını kabul eder. Ulusal para birimleriyle işlem yapamayacağınız, sadece kripto para birimi kabul eden borsalar da vardır.

Daha önce hiç kripto paranız olmadıysa, öncelikle ulusal para birimlerini kabul eden bir platform seçmeniz piyasaya girebilmeniz için ön koşuldur.

3. Desteklenen Varlıklar.

Bitcoin ve Etherum’u desteklemeyen borsa yok gibidir. Ama Kripto dünyası bununla sınırlı değil. Birçok farklı alt coin ve stabil coin yatırımcılara bazen oldukça kazançlı işlem fırsatları sunduğundan seçeceğiniz borsanın piyasada kabul edilen diğer projelerin çıkardığı coin ve tokenları da desteklemesi önemlidir.

4. İşlem Ücretleri.

İşlem ücretleri ve ücretlerin nasıl uygulandığı da borsadan borsaya değişiklik gösteren unsurlardan birisidir. Bazı borsalar indirimli ücret tarifelerini bazı işlemlerin kendi yerel tokenları ile yapılması koşuluyla desteklerken bazıları da doğrudan doğruya işlem hacminin büyütmek ve yatırımcıları kendilerine çekmek için oldukça uygun fiyatlı işlem ücretleri uygular. Burada amaç, daha ucuz ücretlerle daha çok işlem yapılmasıdır.

5. Kullanıcı Arayüzü ve Kullanıcı Deneyimi.

İster mobil ister web tabanlı olsun, borsaların kullanıcı arayüzleri, kullanıcıları için en önemli belirleyicilerden birisidir. Kullanamadığınız bir site veya uygulama sizi borsanın diğer avantajlarından yararlanmaktan da alıkoyar. Bu yüzden sezgisel, anlaşılması kolay ve açıklamalı arayüzler yatırımcıların daha çok değer verdikleri özellikler haline gelmiştir.