Kripto Ticaretine Dair Bilmeniz Gereken 5 Bilgi

TAKİP ET

Bitcoin de dahil olmak üzere çeşitli kripto para borsalarında yatırım yapmadan önce bilmeniz gereken şeyler.

Teknolojide yaşanan gelişmeler doğrultusunda kripto ticaretin gücü ve menzilinde de büyük artışlar görülüyor. Öyle ki ekonomi, finans ve ticaretin bireysel boyutta çok daha hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılabildiği dünyamızda alıştığımız pek çok sektör bileşeni değişiklik gösterdi.

Dijital değişimin dünyamızı çok uzun bir süredir etkilediğini biliyoruz. Artık hayatımıza yön verebilecek pek çok şey cebimizdeki akıllı telefonlar üzerinden yönetilebiliyor. Tüm bu süreçlerin ve daha fazlasının tek bir cihazdan yönetildiği günümüz şartlarında artık ticaret de aynı şekilde ilerliyor. Özellikle milyonlarca insan kripto para ticaretine başvurarak kendi finansal özgürlüklerini ilan ettiği bu düzlemde çok daha etkileyici teknolojik gelişmelerin hayata katılmasına şahit olacağımıza kesin gözüyle bakılıyor.

Kripto Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Peki kripto para ticaretine dair bilmeniz gerekenler nelerdir? Kripto paraların günümüz ekonomisindeki yeri ve bireysel finans yönetimindeki konumu nedir? İşte Bitcoin de dahil olmak üzere çeşitli kripto para borsalarında yatırım yapmadan önce bilmeniz gereken şeyler…

1. Kripto para hareketlerini okuyun.

Bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce yakın tarihteki hareketlerini kontrol edin. Son dönemde gösterdiği iniş kalkış hareketleri birimin gelecekteki hareketlerine göre size bir tahmin verebilir. Bir yatırım yapmadan ya da bir kripto para biriminden belirli bir miktarda satın alım yapmadan önce analizlerini okuyun.

Konunun uzmanlarının analitik okumalarına ve tahminlerine göz atın. Daha sonra bu istatistikleri kendi süzgecinizden geçirerek bütçenizi zorlamayacak bir satın alım yapın.

2. Kredi çekerek kripto yatırımı yapmayın.

Ülkemizde milyonlarca insan kripto para girişimlerini çektikleri kredi ile gerçekleştiriyor. Bu hem kripto para dünyasında hem de herhangi bir yatırım seçeneğinde kesinlikle yapılmaması gereken bir hata olarak öne çıkıyor. Hiçbir şekilde yatırım kaynağınızı borç paradan oluşturmamalı ve ihtimaller çok yüksek olsa bile bu riski almamalısınız. Bitcoin’in yanı sıra binlerce farklı kripto paraya yatırım yaparken bütçenizden çıkardığınız ücreti aynı zamanda gözden de çıkarmalısınız.

Öyle ki yatırım kaynağı olarak değerlendirdiğiniz parayı çoktan kayıp olarak görmelisiniz. Bu sayede yatırımınızın tamamen kaybolması ve erimesi sizi psikolojik olarak daha az etkileyecektir. Fakat kredi ile yapılan bir yatırımın başarısız olması süreci adeta ekonomik bir felakete sürükleyebilir.

3. Diğer kripto para ticaretçilerinin yer aldığı gruplara katılın.

Kripto ile uğraşan ve düzenli olarak ticari girişimlerde bulunan insanlarla istişare edin. Sektörde tecrübesi olan insanlarla diyalog kurmak sizi riskli yatırımlar yapmaktan kurtarabilir. Aynı şekilde kazanç ihtimali oldukça yüksek olan bir kriptoya yatırım yapmanız da bu tür gruplarda alacağınız tüyolar ile mümkün olur.

Aynı zamanda Bitcoin Buyer gibi borsalarda da çeşitli ticari serüvenlerinize yardımcı olacak hizmetlere erişim sağlamanız mümkündür. Böylece alım ve satım yaparken daha bilgili ve tedbirli bir bakış açısını elde edebilirsiniz. Bu platformda kendinize ait bir hesap oluşturabileceğinizi belirtelim. Aynı zamanda hiçbir şekilde ücret ödemenize gerek olmadığını da ekleyelim.

4. Ani işlemler yapmaktan kaçının.

Yatırım yaptığınız bir kripto para biriminde ani düşüşler olabilir. Bu tür durumlarda panik olarak ani işlemler yapmamaya dikkat edin. Çünkü düşüş esnasında yapacağınız satış sizi daha fazla zarar etmekten kurtarabilir. Fakat aynı zamanda ileride zararınızı telafi edip kar etme ihtimalinizi de tamamen ortadan kaldırır. Üstelik başta yapacağınız yatırım miktarının tamamen gözden çıkarmış olduğunuz için psikolojik etkisinin yüksek olmayacağından emin olabilirsiniz.

5. White paper olarak bilinen ve bir kripto para projesinin tüm yönlerini anlatan belgeleri okuyun.

Bu belgeler herhangi bir kripto para geliştiricisinin tüm planlarını ve amaçlarını anlatan kapsamlı belgelerdir. Zaman, yol haritası ve ulaşılması planlanan hedeflerin tamamı bir kripto para biriminin beyaz belgesinde yer alır. Bu tür belgeler kripto paraya hem de paranın geleceğine dair bir yönerge görevi görmektedir.

İşte kripto paralara dair bilmeniz gereken beş nokta…