Kruvaziyer gemileri Samsun'u es geçiyor

TAKİP ET

Turizmde önemli katkıya sahip kruvaziyer gemileri, Sinop'a ve Trabzon'a uğrayarak il ekonomisine önemli katkı verirken, turist yüklü gemiler, Samsun'da kruvaziyer limanı olmaması nedeniyle kente uğramadan gidiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu yılın 7 aylık döneminde limanlara yanaşan kruvaziyer gemi sayısının yaklaşık 40 kat artarak 437’ye ulaştığını, toplam 376 bin 924 kruvaziyer yolcusunun ağırlandığını duyurdu. 

Ağustos ayında Karadeniz’in önemli limanlarından ve turizm merkezlerinden olan Sinop ve Trabzon’a 5 yıl aradan sonra ilk kruvaziyer gemisi yanaştığına vurgu yapan Karaismailoğlu, “Amasra Limanı’na da ilk kez bir kruvaziyer gemisi yanaştı” ifadelerini kullandı.

LİMAN PROJESİ KABUL GÖRMEMİŞTİ 

Samsun ise turizmde önemli bir potansiyele sahip kruvaziyer gemilerine bir türlü ev sahipliği yapamıyor. Gemilerin yanaşacağı uygun limanın olmaması büyük bir eksiklik olarak gösterilirken, 4 yıl önce Serbest Bölge'nin girişine planlanan Kruvaziyer Limanı projeside Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedilmişti. Turist yüklü kruvaziyer gemileri, tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü Samsun'u her yıl es geçiyorlar.  İsmail AKDUMAN