Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Sona Erdi

TAKİP ET

Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) organize ettiği Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası, heyecan dolu mücadelelere sahne oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF), Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu ROSATOM iş birliğiyle düzenlediği Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Karaman'da sona erdi. 20-24 Nisan 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen şampiyonada, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen 78 takım ve 400'ten fazla sporcu yarıştı.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen şampiyonada 18 yaş genel kategoride Pamukkale Üniversitesi Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü birinci olurken, 18 yaş kadınlar kategorisinde Haznedaroğlu Satranç Spor Kulübü birinciliği elde etti. 12 yaş genel kategoride Fatma Yılmaz Spor Kulübü birincilik, 12 yaş kadınlar kategorisinde ise Apaydın Satranç Spor Kulübü şampiyon oldu.

Şampiyon takımların Avrupa'daki heyecanı da başladı. Şampiyon olan takımlar, 20-28 Haziran 2024 tarihleri arasında Yunanistan'ın Rodos Adası'nda düzenlenecek Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Törende konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, dereceye giren sporcuları tebrik ederek, Avrupa'da da büyük başarılar beklediklerini söyledi. Özellikle genç sporcuların Türk satrancının geleceği için umut verici olduğunu vurguladı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu ROSATOM'un Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Başkan Yardımcısı ve Bölge Merkezi Direktörü Alexander Voronkov da, TSF ile yürütülen iş birliğinden memnuniyet duyduklarını belirterek, şampiyonada yer alan genç sporcuları başarıyla temsil edeceklerine inandıklarını dile getirdi.

Türkiye Satranç Federasyonu Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Satranç Rosatom TSF Başkanı Gülkız Tulay