Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Samsun Turizm Master Planı Lansmanında Konuştu

TAKİP ET

Samsun'da düzenlenen Turizm Master Planı lansmanında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk turizminin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun'da gerçekleştirilen Turizm Master Planı Basın Lansmanı'nda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk turizminin kararlı ilerleyişi hakkında konuştu. Bakan Ersoy, "Savaşlar, insani krizler, afetler, siyasi gerilimler ve küresel ekonomik dalgalanmalar, öznesi insan olan turizmi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ancak biz Türk turizmini ileriye taşıma kararlılığımızdan hiçbir zaman ödün vermedik ve neticede 2023'ü yine rekorlarla kapattık." dedi.

Panoroma Müzesi ziyaretinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen etkinlikte Bakan Ersoy, Türkiye Turizm Ana Planı'nı güncellediklerini ve Türk turizmi için atılacak her adımın bu plana uyumlu olması gerektiğini vurguladı. Sunumu yapılan Samsun Turizm Master Planı'nın, küresel ve bölgesel turizm değişimleri ve eğilimleri doğrultusunda şekillendiğini belirtti.

Bakan Ersoy, yerel yönetimlerin turizmdeki rolünü önemsediğini ve sadece Bakanlıktan beklenti içinde olmamaları gerektiğini ifade etti. Yerel zenginliklerin tanıtılması, kültür varlıklarının korunması, altyapı çalışmaları gibi birçok politikanın yerel yönetimler tarafından uygulanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Bakanlık olarak her zaman belediyelere destek verdiklerini ve iş birliği içinde olduklarını belirtti.

Ersoy, Türk turizminin 12 ay boyunca hareketli olması ve 81 ilin kendi zenginlikleriyle turizmde daha fazla pay alması hedeflerinden bahsetti. 81 ilde "İl Tanıtım ve Geliştirme İşbirliği Protokolleri" imzalandığını ve bu kapsamda İl Tanıtım ve Geliştirme Kurullarının faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Ayrıca, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) Türkiye'nin tanıtımındaki önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin dünyanın en etkili tanıtım yapan ülkelerinden biri haline geldiğini belirtti.

Bakan Ersoy'un konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun'un turizmde yeni bir döneme girdiğini belirtti. Samsun'un güzelliklerinin marka değerine dönüşeceğine inandığını ve turizm alanında daha kendinden emin adımlar atılacağını ifade etti.

Etkinlikte Vali Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Bakan Ersoy ve protokol üyeleri toplu fotoğraf çektirdi ve Bakan Ersoy kentten ayrıldı.

Bu etkinlik, Türk turizminin gelişimi ve Samsun'un turizm potansiyelinin artırılması için atılan önemli adımların bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Turizm Master Planı Vali Orhan Tavlı AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy samsun haber samsun