Kulüp Başkanlarından Taskk'a Çağrı

TAKİP ET

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Çarşambaspor, Büyükşehir Belediyespor ve Alaçamspor Kulübü Başkanları, 2023-2024 sezonu öncesinde TASKK'ın Haziran ayı içinde yapacağı toplantıdan çıkacak olan sonucu bekliyor.

‘MENAJERLER LİGİ OLMUŞ’

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) BAL’ın yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade eden Çarşambaspor Kulübü Başkanı Özkan Yıldırım, “Bölgesel Amatör Lig’in kulüpler için külfet dışında hiçbir anlamı manası yok. Profesyonel olmadıktan sonra Türk futbolunun bir yere gelemeyeceği kanısındayız. Oyuncular amatör ligde fahiş rakamlar istiyor. BAL menajerlerin ligi olmuş. Federasyon Amatör Liglere ya sahip çıkmalı, yada profesyonelliğe geçişini yapmalı” dedi.

STATÜ YENİDEN BELİRLENMELİ

Samsun Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Süleyman Demirtaş ise, “Bölgesel Amatör Lig, profesyonel gibi oynanan, bir sürü zorlukların yaşandığı bir lig. Yaşanan sıkıntılar ekonomik anlamda kulüpleri büyük sıkıntı içine sokuyor. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) Bölgesel Amatör Lig için statüyü A’dan Z’ye kadar gözden geçirerek, kulüplerin ve oyuncuların çıkarları gözetilerek bir takım değişiklikler getirmeli. Yeni bir statü ile profesyonel lig içine dahil edilmeli” diye konuştu.

BÜTÇE HAZIRLANIYOR

Bölgesel Amatör Lig’e yeni yüklesen Alaçamspor Kulübü Başkan Özcan Nazlım ise, BAL’ı çok iyi tanımadığı için şimdilik bir yorum yapamayacağını ifade ederek açıklama yapma hakkın saklı tuttu. Yeni sezon ile ilgili çalışmalara değinen Başkan Nazlım, “Kurban bayramına kadar bütçemizi tamamlayacağız. Kendi oyuncularımızla görüştük, taleplerini aldık. Bu süreçte Belediyemiz, kurumlar ve iş insanlarımızdan destek bekliyoruz. En güzel kadroyu kuracağımıza inancım tamdır” şeklinde konuştu.