Kumaş

TAKİP ET

Pamuk, herkesin aşina olduğu en yaygın giyim malzemesidir. Giysiler, yatak çarşafları, perdeler veya havlular olsun - pamuk her yerde bulunur. Kumaş alanlar. Ancak, tüm pamuklar aynı değildir. Her birinin kendine has özellikleri, avantajları ve dezavantajları olan farklı pamuk türleri ve çeşitleri vardır.

Son birkaç yıldır Penye Pamuk, dünya çapındaki insanlardan istikrarlı bir şekilde kabul görmektedir. Cinsiyetler, yaş grupları ve coğrafi konumlardaki insanlar, normal pamuk yerine Penye Pamuktan yapılmış ürünleri satın almayı tercih ediyor. Penye Pamuk neden hayranların favorisi haline geliyor ve normal pamuktan farkı nedir?

Süper Penye Pamuk Nedir?

Süper Penye Pamuk, normal pamuğun daha iyi bir versiyonudur. Başka bir deyişle, Süper Penye, geleneksel pamuğa kıyasla oldukça güçlü, daha yumuşak ve daha uzun ömürlü bir kumaştır. Pamuk liflerinin iplik haline getirilmeden önce taranmasıyla özel olarak yapılır.

Süper Penye Nasıl Yapılır?

Stok Kumaş Alanlar. Süper Penye Pamuk yapma süreci, normal pamuklu kumaşınkiyle aynıdır. Tek fark, ekstra bir adım - penye eklenmesidir. Süper Penye Pamuk yapma adımları aşağıdaki gibidir:

1) Pamuk hasadı

2) Tohum çıkarma ve temizleme

3) Penye

4) İpliğe/ipliğe eğirme

Süper Penye Pamuğu normal pamuktan farklı kılan tarama adımıdır. Bu adım şunları içerir:

Tek yönde astar lifleri

Liflerin şeritler halinde birleştirilmesi (uzun demetler)

Kirleri ve kısa lifleri gidermek için ince fırçalar/taraklar kullanmak

Kalan düz uzun liflerin hizalanması ve iplik/iplik haline getirilmesi.

Pamuk lifleri, safsızlıkları gidermek için bu ek tarama adımına tabi tutulduğunda, normal pamuktan daha yumuşak hale gelirler. Parça kumaş alanlar. Bu adımda kısa pamuk liflerinin çıkarılması, Penye Pamuğu daha güçlü ve hasara daha az eğilimli hale getirir.

Penye Pamuk, tarama sırasında çıkarılan kısa liflerin yüzdesine bağlı olarak kategorilere ayrılabilir.

Yarı Penye Pamuk: Kısa elyaf kaldırma oranı %5-10'dur.

Normal Penye Pamuk: Kısa elyaf kaldırma oranı %10-20'dir.

Süper Penye Pamuk: Kısa elyaf kaldırma oranı %20'nin üzerindedir.

Normal Pamuk mu Süper Penye Pamuk mu: Hangisi Daha İyi?

Pamuk, vücudumuzu sıcak günlerde serin, soğuk günlerde ise sıcak tutan süper emici bir malzemedir. Normal pamuk yerine Penye Pamuk kullandığınızda, normal pamuğun premium bir versiyonunu kullanmayı seçmiş olursunuz. Penye, zaten mükemmel olan pamuklu kumaşın kalitesini arttırır ve onu daha da mükemmel hale getirir.

Süper Penye Giysileri Neden Kullanmalısınız?

Süper Penye Kumaş, normal pamuklu kumaşın daha pürüzsüz, daha güçlü ve daha kaliteli versiyonudur. Bu nedenle, Süper Penye ile yapılmış giysiler giymek hiç de kolay değil!

1) Yumuşaklık

Süper Penye Pamuğun normal pamuğa göre daha yumuşak olduğu bilinmektedir. Penye Pamuğun bu yumuşak cilt dokusunun nedeni, tarama işleminin, geleneksel pamuk ipliğinde bulunan kir ve yabancı maddelerin yanı sıra dışarı çıkan ve batan kısa iplikleri de temizlemesidir.

2) Daha Güçlü

Daha kısa ve kırılabilir liflerin tarama yoluyla çıkarılması, düzleştirilen lifler taramadan sonra daha sıkı bir şekilde bir araya geldiğinden güçlü ve dayanıklı bir kumaş alan elde edilmesini sağlar. Böylece, Penye ipliklerin yıpranma ve çözülme olasılığı daha düşüktür. Bu ilave güç, kumaşı normal pamuğa kıyasla son derece dayanıklı ve ağır aşınma ve yıpranmaya karşı dirençli kılar.

3) Rahat

Süper Penye Pamuğun düzleştirilmiş lifleri, kumaşı son derece nefes alabilir ve rahat hale getirmek için zarif bir şekilde bir araya gelir. Polyester+pamuk karışımı gibi birçok pamuklu tişört, diğer kumaşlarla iyi uyum sağladığı ve kalitelerini geliştirdiği için normal pamuk yerine Süper Penye Pamuk kullanır.

4) Nem Emici

Pamuk doğal olarak nem emicidir. Tarandığında nemi emme yeteneği katlanarak artar ve dolayısıyla çabuk kuruma potansiyeli de artar.

Penye zaten sevdiğimiz pamuklu kumaşa ek faydalar sağlayan bir kumaştır. Penye üretimi için ek bir adım gerekli olsa da buna değer!