Küresel Piyasalar Enflasyon Endişeleriyle Dalgalanıyor

TAKİP ET

ABD'deki enflasyonla mücadelede yaşanan belirsizlikler küresel piyasalarda dalgalanmaya neden oluyor. Detaylar haberimizde...

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanan verilerin enflasyonla mücadeledeki zorlukları göstermesiyle karışık bir seyir izliyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika alanının daraldığına dair endişeler, varlık fiyatlarını etkiliyor. ABD'de Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verileri, beklentilerin altında kalarak enflasyonla mücadeledeki zorlukları vurguladı.

Bu durum, piyasalarda stagflasyon endişelerine yol açtı ve Fed'in faiz indirimine ilişkin beklentileri azalttı. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi artarken, dolar endeksi ise dalgalı bir seyir izliyor. Ayrıca, ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft, Alphabet ve Intel'in açıkladığı finansal sonuçlar da piyasaların odağında.

Avrupa borsalarında negatif bir seyir yaşanırken, madencilik sektöründeki yükseliş dikkat çekiyor. Anglo American'ın satın alınma teklifi, maden şirketlerinin hisselerinde artışa neden oldu.

Asya'da ise Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) politika faizini değiştirmemesi ve enflasyon tahminlerini revize etmesiyle pozitif bir seyir izleniyor.

Yurt içinde Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dalgalı bir seyir izledi.

Dolar/TL ise TCMB'nin faiz kararının ardından seyrini belirliyor.

Bugün, ABD'de kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. Ayrıca, Türkiye'de haftalık para ve banka istatistikleri açıklanacak.

küresel piyasalar ABD Merkez Bankası ın (Fed) Dolar/TL döviz altın euro zam faiz enflasyon Küresel Piyasalar Enflasyon Endişeleriyle Dalgalanıyor ekonomi samsun haber gündem haber