Küresel Piyasalar Karışık Seyirde: ABD Büyüme Verileri ve Fed Belirsizliği

TAKİP ET

Küresel pay piyasalarında, ABD'de beklentilerin altında gelen büyüme verilerine rağmen güçlü bireysel tüketim harcamalarının sinyalleriyle karışık bir seyir izleniyor.

ABD ekonomisi 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 3,2 büyüyerek beklentilerin altında kaldı. Ancak, güçlü tüketim harcamalarının etkisiyle sağlam bir büyüme kaydedildiği belirtiliyor.

Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağına dair belirsizlik devam ederken, makroekonomik verilerin Fed'in gelecek adımlarına ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi düşüş gösterirken, dolar endeksi hafif bir düşüş yaşadı. Analistler, Fed'in faiz indirim beklentilerinin büyük ölçüde çekirdek kişisel tüketim harcamaları verisine bağlı olduğunu vurguluyor.

Avrupa'da ECB ve BoE'nin faiz kararlarına dair belirsizlik devam ederken, medya kuruluşlarının Google aleyhine açtığı dava dikkat çekiyor.

Asya pay piyasalarında Çin'in ekonomiyi destekleyici paketleri beklenirken, Japonya'da sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı. Japon yeni, BoJ üyesinin negatif faiz politikasından vazgeçme sinyaliyle değer kazandı.

Dolar/TL, dün alıcılı bir seyir izleyerek günü 31,2015 seviyesinden tamamladı. Bugün yurt içinde büyüme ve TCMB PPK özeti izlenecek. Brezilya'da düzenlenen G20 toplantısında Türkiye'nin ekonomi yönetimi ile ilgili görüşmeler de takip ediliyor.

ABD Küresel piyasalar fed