Küresel Piyasalarda Odak Noktası ABD'nin Tarım Dışı İstihdam Verisi

TAKİP ET

Fed Başkanı Powell'ın Güvende Olma Vurgusu Sonrası Piyasalarda Pozitif Hava Devam Ediyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın para politikasını gevşetme sinyalleri vermesiyle olumlu bir seyir izlerken, bugün gözler ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi.

Powell, Senato'daki sunumunda bu yıl faiz indirimlerine başlama olasılığına işaret ederken, analistler, bu durumun ABD istihdam raporu verilerine bağlı olarak Fed'in gelecekteki adımları üzerinde etkili olabileceğini belirtiyor.

Fed yetkililerinin söylemleri, Michelle Bowman ve Loretta Mester'in açıklamaları da piyasalarda yakından takip ediliyor. Bowman, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde arttığını gösteren verilerle faiz indirimine gidilebileceğini belirtirken, Mester ise faiz oranlarının çok hızlı düşürülmesinden endişe ettiğini ifade etti.

Bugün açıklanan makroekonomik veriler arasında ABD'nin dış ticaret açığı, tarım dışı iş gücü verimliliği ve bankacılık sektörünün karı dikkat çekiyor. Öte yandan, Moody's'un Almanya bankacılık sektörü görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirmesi ve Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirme raporu da piyasaların odağında bulunuyor.

Kapanışa yakın dün Borsa İstanbul'da gözlenen yükseliş trendi, Fitch Ratings'in açıklamaları öncesinde değer kazancını sürdürdü. Dolar/TL ise Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesine odaklanarak işlem gördü.

Piyasalarda yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları, Asya piyasalarına da yansıdı. Japonya'da hane halkı harcamalarındaki düşüş ve Japonya Merkez Bankası'nın negatif faiz politikası beklentileri de dikkat çeken konular arasında.

Özetle, küresel piyasalarda yaşanan bu dinamikler, ABD istihdam raporu verileri ile birlikte yatırımcıların kararlarını şekillendirecek gibi görünüyor.

Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Powell ABD in Tarım Dışı İstihdam Verisi ekonomi gündem piyasalar samsunhaber haber