'Kurtuluşa giden yol Samsun'dan başlar'

TAKİP ET

İstanbul'da yaşayan Samsunlular, '19 Mayıs Milli Mücadele Ruhu'nu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru'na gittiği güzergahta temsili yürüyüş yaparak canlandırdı.

İstanbul'da faaliyet gösteren Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 104'ncü yıl dönümünü Şişli'de coşkuyla kutladı.  SAMKON ve bağlı federasyon ve derneklerin yöneticileri, Samsunlular ellerinde Türk bayraklarıyla temsili yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Mayıs 1919 tarihinde Şişli'deki evinden hareket edip, Beşiktaş Barbaros İskelesi'ne inişi ve Bandırma Vapuru ile hareket edişinin temsili canlandırıldı.

16 Mayıs Salı günü saat 15:00'de İstanbul Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki Atatürk Evi'nde bir araya gelen grup, Mecidiyeköy istikametine doğru yürüyüşe geçti. Samsunlular, marşlar eşliğinde uzun kortej oluşturdu. Yürüyüşe İstanbullular eşlik etti.

'BU BAYRAM GENÇLİĞİNDİR'

SAMKON Genel Başkanı H. Kaya Aşcı, "16 Mayıs 1919 tarihinde tam da 104 yıl önce bugün; 'hasta adam' olarak nitelendirilen ancak yok olmak üzere olan bir devletin küllerinden yeniden canlandıran Gazi Mustafa Paşa'nın kutlu yürüyüşünü hafızalarımızda canlanmasını sağladık. İstanbul halkına, Atatürk sevdalılarına, Samsunlulara teşekkür ederiz. Samsunlular olarak İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını'nı her yıl daha bir coşkulu kutluyoruz. Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış, Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından ilke ve devrimlerle pekiştirilmiş ve Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir" dedi.