Kurumlar Vergisi Son Ödeme Tarihi Uzatıldı, Deprem Bölgelerinde Farklı Bir Süre Belirlendi

TAKİP ET

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kurumlar vergisi beyannamesi ve ödemelerinin son gününü 30 Nisan'dan 6 Mayıs'a, deprem bölgeleri için ise 31 Ağustos'a kadar uzattı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kurumlar vergisi beyannamesi ve ödemelerine ilişkin önemli bir duyuru yaparak son ödeme tarihlerini değiştirdi. Bu değişiklikle birlikte, mükelleflere daha fazla zaman tanınmış oldu.

GİB'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2023 hesap dönemine ait kurumlar vergisi beyannameleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin son verme ve ödeme tarihleri 30 Nisan'dan 6 Mayıs'a kadar uzatıldı. Ayrıca, 2024/Mart dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin de aynı tarihe kadar teslim edilebileceği belirtildi.

E-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi'ne yüklenmesi gereken "elektronik defter beratları" da 30 Nisan'a kadar değil, 10 Mayıs gün sonuna kadar yüklenebilecek.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için belirlenen mücbir sebep halinin sona erme tarihi, "son kez" olmak üzere 31 Ağustos'a kadar uzatıldı. Bu bölgelerde yaşanan olağanüstü durumlar göz önüne alınarak, vergi ödemelerinin daha ileri bir tarihe ertelenmesi kararlaştırıldı.