Kurumsal Mail Nedir, Neden Kullanılmalı?

TAKİP ET

Giderek artan dijitalleşme ile birlikte kurumların dijital ortamdaki varlıkları da önemli bir boyut kazanmaktadır. Dijital dünyada yer edinebilmek ve var olan imajlarını hedef kitleye daha iyi bir şekilde yansıtabilmek için önemli hedefler ve stratejiler geliştirirken bu hedeflerin içerisinde kurumsal e-posta da yer almaktadır. Kurumsal e-posta, şirketin alan adına sahip uzantısı ile çalışanlarına özel mail adresinin oluşturulmasıdır. Kurumsal e-posta adresleri çalışan adı@şirket adı ve domain uzantısından oluşmaktadır. Kurum içinde bulunan her bir çalışan için özel mail adresleri oluşabileceği gibi aynı zamanda kurumdaki departmanlar için de kurumsal e-posta hesabı oluşturulabilir. İnsan kaynakları, satın alma, muhasebe, destek hizmetler, teknoloji uzmanları gibi pek çok departman için e-posta oluşturulabilir. Bu sayede insanların hangi birime mail atacakları netleşeceğinden daha hızlı ve etkili bir iletişim kurulması mümkün olur. Daha çok .com domain uzantısı ile kullanılan kurumsal e-posta hesapları departman adı@şirketadı.com olarak oluşturulabilir.

Kurumsal e-posta adresi almak için öncelikle bir domain hesabına sahip olmanız gerekir. Alan adınızı belirledikten sonra kayıt yaptırarak e-posta sağlayıcısı seçmelisiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra her bir çalışanınız için özel posta hesapları oluşturabilirsiniz. Kurumsal e-posta hesabı oluştururken çalışanların kurumda aktif rol almasına dikkat etmelisiniz. Kurumsal e-posta kullanılarak şirket için de e-posta zinciri oluşturulabilir. Her çalışana özel e-posta imzaları ile güvenli iletişim imkanı da sunulur.

Kurumsal E-Postanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Kurumsal e-posta kullanmanın şirketlere sağladığı pek çok avantaj vardır. Güvenlik önlemlerinden hızlı iletişime kadar pek çok kolaylık sağlayan kurumsal e-posta hizmeti yüksek kapasiteli ve kolay arayüzü sayesinde dikkat çekmektedir. Kurumsal e-posta hizmetinin sağladığı avantajlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Kurumsal e-posta hizmetinin sağladığı en önemli özellik elbette depolama alanıdır. Kişisel e-posta hizmetine oranla çok daha geniş bir depolama alanına sahiptir. Hesap başına 50 GB alana sahip olduğundan dolayı 600.000’den fazla ileti saklayabilirsiniz. Ayrıca ek olarak 10 GB ortak dosya alanının da bulunması ayrı bir avantaj sağlamaktadır. Kurum içinde çalışan tüm çalışanların erişmesi istenen iletileri ve dosyaları depolayabilecekleri bir alandır. Ayrıca bilgisayarınızda eklenti olmasına gerek olmadan rahatlıkla kullanabileceğiniz depolama alanları sayesinde daha çok kişi ile iletişim sağlayabilirsiniz.

Kurumsal e-posta hizmeti ile takım çalışması yapabilirsiniz. Ortak adres defterleri, dosyalar ya da takvim bilgilerini paylaşabilir, kurum içinde gerçekleşecek etkinlik notları ve daha fazlasını diğer çalışma arkadaşları ile hızlı ve güvenilir bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Kurumsal e-posta hizmeti diğer e-posta uygulamaları ile uyumlu olduğundan rahat kullanıma sahiptir. Outlook, Apple Mail gibi uygulamalar ile uyumludur. Bu sayede bilgisayar ya da telefonlar üzerinden otomatik kurulum gerçekleştirilerek daha kolay kullanım imkanına sahiptir.

Mobil cihaz senkronizasyonu ile adres defteri, takvim ya da protokollere hızlı erişim sağlamak mümkündür. Mobil cihaz uyumluluğu sayesinde istediğiniz yerden ve cihazdan rahatlıkla erişim sağlayabilirsiniz. Sadece bilgisayarlardan değil tablet ve telefon gibi diğer akıllı cihazlardan da maili açarak iletilerinizi anlık kontrol edebilirsiniz.

Kurumsal e-posta hizmetinde anti spam filtresi bulunmaktadır. Bu filtre sayesinde gelen kutunuzda bulunan ve gereksiz olan gönderileri spam ya da istenmeyen e-posta kutusuna göndererek önemli iletilere yer açabilirsiniz. Spam maillere karşı yüksek başarı oranı gösteren kurumsal posta sağlayıcıları ile gerekli maillere gözden kaçırmadan anında erişim sağlayabilirsiniz.

Kurumsal e-postaların sağladığı bir diğer özellik ise Türkiye lokasyonunun olmasıdır. Türkiye sınırları içerisinde iken hem KVKK ile uyumlu hem de yüksek güvenlik önlemlerine sahip bir hizmet sunmaktadır. Ayrıca her yerden ve tüm cihazlardan rahatlıkla kurumsal e-posta giriş yapabilmeniz ve gelişmiş tabanlı kullanıcı arayüzüne sahip olması ile de webmail erişiminin yüksek olduğu vurgulanmaktadır.

Türkçe kontrol paneline sahip olması işlemleri daha hızlı ve kolay gerçekleştirirken e-posta ayarlarını istediğiniz gibi yönetebileceğiniz bir yönetim arayüzü sunmaktadır. Sahip olduğu birçok özellik ile hem kurum için hem de kurum çalışanlarına avantaj sağlayan kurumsal posta hizmeti için com'u ziyaret edebilirsiniz. Kurumsal e-posta hizmeti hakkında daha detaylı bilgiye erişim sağlayabilir ve kurumunuzun ihtiyacı olan e-posta hizmetinizi satın alabilirsiniz.

Kimler Kurumsal E-Posta Kullanabilir?

Kurumsal posta hizmeti şahıs işletmeleri ve bireysel kullanımlar başta olmak üzere tüm küçük ve büyük ölçekli işletmeler tarafından kullanılabilmektedir. Kurumda çalışan kişi sayısına göre posta adetinin belirleneceği ve sağladığı avantajlara göre hesaplı ve uygun paketlerden oluşan e-posta hizmetine erişim sağlayabilirsiniz.

Kurumsal E-Posta Sahibi Olmak Önemli midir?

Kurumsal e-posta hesabı kullanmak hem kurum için hem de kurum çalışanları için oldukça önemlidir. Kurumsal mail üzerinden gönderilen iletiler müşterilerde güven duygusunu artırarak marka imajının güçlenmesine katkıda bulunur. Şirket uzantılı mail ile gönderilen iletilerde şirketin web sayfasına yönlendirme yapılarak kullanıcıların göz atması sağlanabilir. Bu sayede şirketin çalışmaları duyurulabilir, tanıtım ve reklamı yapılabilir.

Kurumsal e-posta adreslerini kullanmanın bir diğer önemi ise kurumda bulunan departmanların kişilerle daha hızlı iletişim kurulmasını sağlamasıdır. İş başvurusunda bulunmak isteyen kişiler insan kaynaklarına ya da muhasebe ile ilgili işi olan kişilerin muhasebe departmanına mail atması gerekir. Burada çalışan kişilerin isim bilgilerine gerek olmadan direkt departman maili üzerinden iletişim kurulabilir. Bu sayede kullanıcıların kurum ile hızlı iletişim kurması kurum itibarı açısından da oldukça büyük öneme sahiptir. Kurum içindeki yazışmaların güvenliğini sağlamak ve tüm yazışmaları tek bir kanal üzerinden ilerletebilmek için de kurumsal e-postaların önemi oldukça fazladır. Çalışanlara sunulan güvenlik protokolleri ve üst düzey parolalar sayesinde yapılan tüm yazışmalar güvenli bir şekilde korunur. Departmanlar arası yazışmalar sadece departman çalışanları ve üst düzey hesapların görebileceği şekilde ayarlanabilir. Diğer kişilerin bu yazışmalara erişimi kısıtlanarak güvenlik artırılabilir.

İşletmenize ve çalışanlarınıza özel kurumsal e-posta hesabı oluşturarak güvenli bir iletişim kanalı sağlayabilirsiniz. Şirketler için kurumsal e-posta hizmetine Natro’dan ulaşabilirsiniz.